espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕΛΟΥΣ ΟΣΤΕΟΓΕΝΕΣΗΣ

Πριν μερικά χρόνια η θεραπεία της ατελούς οστεογένεσης  ήταν  εξωπραγματική. Και σήμερα με την τεχνολογία των βλαστοκυττάρων και τις τεχνικές χορήγησης αυτών ανοίγουν νέοι  δρόμοι πρώιμοι και αποτελεσματικοί τουλάχιστον  αρχικά στη βελτίωση της κλινικής εικόνας των ασθενών και αργότερα ίασης. Η ενδομήτρια χρήση βλαστοκυττάρων είναι η πρώτη  που έγινε διεθνώς και αφορά τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ατελούς οστεογένεσης εμβρύου που διαγνώστηκε με τη νόσο αυτή.  Η θεραπεία αυτή  ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 στο Παιδιατρικό νοσοκομείο της Αγγλίας Great Ormond Street  σε συνεργασία με το Swedens Karolinska Institute και θα διαρκέσει 2 χρόνια.  Η ατελής οστεογένεση εμφανίζεται  κάθε 25000 γεννήσεις και είναι θανατηφόρος λόγω των πολλαπλών αυτόματων καταγμάτων. Ακόμα και αυτοί που επιβιώνουν εμφανίζουν 15 κατάγματα το χρόνο στα οστά και στα δόντια.  Τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από τον ιστό του ομφαλίου λώρου και προγραμματίζονται να χορηγηθούν αρχικά ενδομητρικά σε 15 έμβρυα και στη συνέχεια μετά τη γέννηση τους.

Ο Adam  από το Farnborough  στο  Hampshire γεννήθηκε με κατάγματα στα χέρια και στη σπονδυλική στήλη και σήμερα 21 ετών συνολικά έχει νοσηλευτεί για 30-40 κατάγματα και αυτά είναι λιγότερα σε σχέση με άλλους ασθενείς.  Από το 2009 που έσπασε το πόδι του έχει κάνει 12 χειρουργεία και το πόδι του έχει κοντύνει κατά 6 πόντους.  Η  Dr Cecilia Gotherstrom  από το  Karolinska Institute αναφέρει ότι η πρώιμη χορήγηση των μεσεγχυματικών κυττάρων, στη φάση δημιουργίας των οστών,  οδηγεί σε καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και ελαττώνει τον αριθμό των καταγμάτων.  Μέχρι σήμερα η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε δύο έμβρυα και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σε έμβρυα  με νόσο  Duchenne (μυΙκή ατροφία) και άλλες κληρονομικές σκελετικές παθήσεις. Η πρώτη χορήγηση θα γίνεται μεταξύ της 20ης και της 34ης εβδομάδας της κύησης.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed