espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα


Τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα γρηγορότερα από τα ενήλικα βλαστοκύτταρα, όταν χρησιμοποιούνται στις μεταμοσχεύσεις.

Κ ΚΟΥΖΗ ΚΟΛΙΑΚΟΥ ΚΟΚΚΩΝΑ

Τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι πλέον αποτελεσματικά στη θεραπεία της λευχαιμίας, συγκρινόμενα με αυτά του ενήλικα μυελού των οστών στη θεραπεία της λευχαιμίας.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι αναμενόμενα αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα ενήλικα βλαστοκύτταρα έχουν περισσότερη εμπειρία στο να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν παθολογικές μορφές κυττάρων. Τα βλαστοκύτταρα του νεογνού δεν έχουν τέτοια εμπειρία, αλλά η δράση τους επί των καρκινικών κυττάρων είναι άμεση, σύμφωνα με τους γιατρούς του Παιδιατρικού νοσοκομείου Great Ormond Street του Λονδίνου. Η επιστημονική ομάδα του γιατρού Veys χορήγησε σε πειραματόζωα τα οποία έπασχαν από λέμφωμα βλαστοκύτταρα τα οποία προέρχονταν από διάφορες πηγές. Στις περιπτώσεις όπου χορηγούνταν βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος οι όγκοι σύντομα εξαφανίζονταν. Στα πειραματόζωα που λάμβαναν ενήλικα ανοσοποιητικά κύτταρα οι όγκοι συνέχιζαν την ανάπτυξη τους.

.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed