espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΕΝΑΡΞΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤHN ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Κ ΚΟΥΖΗ-ΚΟΛΙΑΚΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Το Πανεπιστήμιο  του Pittsburgh ανακοίνωσε την έναρξη κλινικής μελέτης με τη χρήση βλαστοκυττάρων για την αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί τραυματισμό και υποφέρουν από  διάφορου βαθμού νευρολογικά και κινητικά προβλήματα.

Αν και υπάρχουν και άλλες εγκεκριμένες κλινικές μελέτες ανά τον κόσμο η παρούσα στηρίζεται στις παρακάτω τέσσερεις παρατηρήσεις.

1. Τα βλαστοκύτταρα ήδη χρησιμοποιούνται σε κλινικές μελέτες φάσης ΙΙ σε ασθενείς με τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, οι οποίοι προκαλούν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων και μερική των άνω.

2. Δημοσιευμένα αποτελέσματα χρήσης βλαστοκυττάρων επί 12 ασθενών με  τραυματισμούς της θωρακικής μοίρας του νωτιαίου μυελού έδειξαν ανάκτηση της αισθητικότητας της  περιοχής κάτω του τραυματισμού.

3.Κλινική μελέτη φάσης Ι επί 5 τετραπληγικών ασθενών λόγω τραυματισμού του νωτιαίου μυελού έδειξε ανάκτηση της δύναμης του κορμού και των άνω άκρων.

4. Σύντομα το FDA θα δώσει έγκριση στη θεραπεία εάν συνεχιστούν οι δημοσιεύσεις θετικών αποτελεσμάτων.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed