espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα χρηματοδότησε με το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων την έρευνα για την ελάττωση της λίστας των ασθενών οι οποίοι αναμένουν την εύρεση συμβατού προς μεταμόσχευση οργάνου. Το ποσό αυτό θα δοθεί για την αύξηση της δωρεάς οργάνων  και για  την επισκευή και βελτίωση της λειτουργίας των υπαρχόντων  προκειμένου ο ασθενής να διατηρήσει τα δικά του όργανα. Τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ έγιναν 30.000 μεταμοσχεύσεις οργάνων, ενώ 120.000 ασθενείς είναι σε λίστα αναμονής.

Κάθε 10 λεπτά προστίθεται στη λίστα ένας ασθενής και κάθε μέρα 22 ασθενείς πεθαίνουν εν αναμονή μοσχεύματος. Ακόμα και εάν τα όργανα έφταναν στην ώρα τους στον ασθενή, θα χρειάζονταν δύο χρόνια για να τελειώσει η υπάρχουσα λίστα αναμονής.

Το Υπουργείο Άμυνας επένδυσε 160 εκατ δολάρια στην ιστική αναγέννηση των οργάνων, ώστε οι ασθενείς να μην καταφεύγουν στη μεταμόσχευση αλλά να επιδιορθώνουν τα δικά τους όργανα.

Επίσης προκήρυξε βραβείο 7 εκατ.  για μικρές και ευέλικτες επιχειρήσεις οι οποίες εργάζονται στην κυτταρική αποκατάσταση των οργάνων, ώστε να δώσουν άμεσα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σημαντικά το κόστος  υγείας και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών. Το 95% των Αμερικανών υποστηρίζουν τη δωρεά οργάνων, αλλά μόνο το 50% εγγράφονται ως δωρητές οργάνων. Τα τελευταία τρία χρόνια κυβερνητικές υπηρεσίες υποστήριξαν με άλλα 3 δις δολάρια κλινικές μελέτες που αφορούσαν την αποκατάσταση της λειτουργίας των οργάνων με σκοπό την ελάττωση των ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Η χρήση των βλαστοκυττάρων στην οξεία φάση της ανεπάρκειας των οργάνων και η όσο το δυνατόν άμεση αποκατάσταση τους θα βοηθήσει σημαντικά στην ελάττωση του αριθμού  των οργάνων προς μεταμόσχευση, του  κόστους και των επιπλοκών  της μεταμόσχευσης.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed