espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο διεθνές συμπόσιο  για το ομφαλικό αίμα και τις χρήσεις του στο San Diego της Καλιφόρνιας

Από τις 14-16 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο San Diego της Καλιφόρνιας το 16ο διεθνές συμπόσιο για το ομφαλοπλακουντιακό αίμα. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τις εξελίξεις στη χρήση του ομφαλοπλακουντιακού αίματος οι οποίες αφορούσαν τη  θεραπεία μη αιματολογικών ασθενειών καθώς και νέες χρήσεις οι οποίες αφορούν άλλους τύπους βλαστοκυττάρων, πέραν των αιμοποιητικών, οι οποίοι  συλλέγονται από την ομφαλοπλακουντιακή μονάδα.

Το συνέδριο ήταν προσανατολισμένο στην βασική έρευνα και στις κλινικές εφαρμογές.

Οι νέες  χρήσεις των βλαστοκυττάρων του ομφαλικού αίματος  αφορούν τον  ερυθηματώδη λύκο, τον αυτισμό, την εγκεφαλική παράλυση και τις τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου. Επίσης τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος χρησιμοποιούνται στα καρδιοχειρουργικά περιστατικά για τη διόρθωση της υποπλαστικής  αριστεράς κοιλίας, για την επούλωση τραυμάτων και φλεγμονώδεις παθήσεις του πνευμόνων.

 

Επίσης έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στον κυτταρικό πολλαπλασιασμό των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, οι οποίες θα βοηθήσουν στη χρήση μικρών σε όγκο δειγμάτων για θεραπείες κακοήθων ασθενειών.  

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed