espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

 

Συμμετοχή της Biohellenika στο 69ο Συνέδριο της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

Η Biohellenika απέσπασε ακόμα μια διάκριση στα πλαίσια του συνεδρίου της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, το οποίο έγινε στη Λάρισα από τις 23/11-25/11/2018.  

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Biohellenika χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα πολύ μικρά εμβρυϊκού τύπου βλαστοκύτταρα (VSELs) του ομφαλικού αίματος, τα οποία συλλέγονται κατά τον τοκετό, ώστε να παράγει σε σύντομο χρόνο  προγονικά κύτταρα του αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Για τις  παθήσεις  αμφιβληστροειδή χιτώνα  δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες και για το λόγο αυτόν οι ασθενείς οδηγούνται σε τύφλωση.  Οι μόνες υποσχόμενες σήμερα θεραπείες είναι οι κυτταρικές με τη χρήση βλαστοκυττάρων.

Είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα κύτταρα αξιοποιούνται για την παραγωγή πρόδρομων νευρικών κυττάρων για χρήση στην οφθαλμολογία, υποδηλώνοντας τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τη φύλαξή τους κατά τον τοκετό. 

Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων  είναι μια πολλά υποσχόμενη κυτταρική θεραπεία για την ανάπλαση  του οπτικού νεύρου και τα  πολύ μικρά εμβρυϊκού τύπου βλαστοκύτταρα (VSELs) που απομονώνονται από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα που συλλέγεται κατά τον τοκετό αποτελεί την μοναδική πηγή λήψης ασφαλών και αποτελεσματικών βλαστοκυττάρων για θεραπεία ασθενειών  που έχουν σχέση με τον νευρικό ιστό.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed