espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου συνεδρίου της εταιρείας μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη  στις 21-22/6/2019. Το συνέδριο παρακολούθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ερευνητές και φοιτητές.  Τα θέματα του συνεδρίου κάλυψαν τη βασική επιστήμη των βλαστοκυττάρων, τις εφαρμογές σε κάθε ιατρική ειδικότητα και τον συνδυασμό τους με βιοϋλικά  για την τοποθέτηση τους στον οργανισμό.

Η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας καινούριος κλάδος της ιατρικής επιστήμης με εφαρμογές που στοχεύουν σε λιγότερο επεμβατικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων και αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Οι κυτταρικές θεραπείες με παράγωγα βλαστοκυττάρων συνδυασμένα με βιοϋλικά αποτελούν κεντρικό θέμα του κλάδου της Αναγεννητικής ιατρικής.  Από την αρχική ιδέα ανάπτυξης του κλάδου το 1992 μέχρι σήμερα, αρκετές θεραπείες περιλαμβάνουν εφαρμογές για την επούλωση του τραύματος, την αισθητική, ιατρική και την ορθοπεδική έχουν ήδη καθιερωθεί, ενώ πολλές άλλες που αφορούν άλλες ιατρικές ειδικότητες βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένοι 62 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα  και την εμπειρία τους στις χρήσεις των βλαστοκυττάρων.

Η Biohellenika μετείχε στις εργασίες  του συνεδρίου με πέντε ομιλητές και ήταν συνδιοργανωτής. Τρεις μεταδιδάκτορες και ένας υποψήφιος διδάκτορας των οποίων οι  διδακτορικές διατριβές υποστηρίχτηκαν από την Biohellenika παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους.  Ένας αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Mashhad του Ιράν, διδάκτορας και μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ του οποίου την έρευνα υποστήριξε η Βiohellenika ήταν ένας εκ των κεντρικών ομιλητών. Οι εφαρμογές των βλαστοκυττάρων που κάνει στη χώρα του έχουν διεθνή απήχηση.

Η εταιρείας μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 2010 και η έδρα της είναι στη Θεσσαλονίκη. Υποστηρίζει  ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών  το οποίο θα προσλάβει τους πρώτους  φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφορά έρευνες και εφαρμογές των βλαστοκυττάρων.  

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed