Χρήση βλαστοκυττάρων στη θεραπεία τραυματισμών του νωτιαίου μυελού - Biohellenika
biohellenika espabiohellenika espa

Χρήσιμα εργαλεία

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα δίνει ελπίδα για αποκατάσταση τραυματισμών του νωτιαίου μυελού

Οι τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη με συμμετοχή του νωτιαίου μυελού   έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, με μία νέα έρευνα να δίνει ελπίδες για τη θεραπεία τους.

Ερευνητές του Yale ολοκλήρωσαν τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, στις οποίες 13 ασθενείς με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, είδαν μεγάλη βελτίωση στις κινητικές τους λειτουργίες, μετά τη θεραπεία με δικά τους βλαστοκύτταρα, τα οποία πάρθηκαν από το μυελό των οστών τους.

Τα λεγόμενα mesenchymal stem cells (MSCs), είναι βλαστοκύτταρα πολλαπλών χρήσεων με την ικανότητα να διαφοροποιούνται σε πολλών ειδών κύτταρα, επιδιορθώνοντας οστά, μύες, λιπώδες ιστό ή χόνδρους.

Οι 13 ασθενείς ήταν τραυματίες ατυχημάτων και όλοι εκτός ενός σημείωσαν σημαντικές βελτιώσεις στα αισθητήρια ή την κίνησή τους έως και έξι μήνες μετά τη θεραπεία. Πάνω από τους μισούς περπάτησαν ή χρησιμοποίησαν τα χέρια τους, ενώ δεν αναφέρθηκαν αρνητικά συμπτώματα.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν πως πρόκειται για μικρό δείγμα, αλλά είναι σίγουροι πως τα αρχικά δεδομένα, μας δείχνουν κάτι το οποίο είναι ασφαλές, εφικτό και αξίζει περαιτέρω μελέτη με περισσότερους ασθενείς.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Neurology and Neurosurgery.

https://www.newsbeast.gr/health/arthro/7144804/therapeia-me-vlastokyttara-dinei-elpida-gia-apokatastasi-travmatismon-sti-spondyliki-stili

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - AChecker