espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 


Τετάρτη, 24 Απριλίου (HealthDay News)

Παιδιά που έχουν κάνει αλλογενή μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από άγνωστο δότη έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσηλευτούν ξανά στο νοσοκομείο σε σύγκριση με όσα έχουν λάβει τα δικά τους βλαστοκύτταρα.

“Κανένας δεν είχε ερευνήσει αυτά τα στοιχεία για τα παιδιά ” είπε η Dr. Leslie Lehman, Κλινική Διευθύντρια της Παιδιατρικής Μεταμοσχευτικής Μονάδας, ανέφερε στην ανακοίνωση του Dana – Farber / Children’s Hospital Cancer Center. “Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία διότι μας βοηθάει να συμβουλεύουμε σωστά τους γονείς, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε παράγοντες που μειώνουν τα ποσοστά επαναεισαγωγής στο νοσοκομείο”.

Στο Lehman & Harvard School αναλύθηκαν τα ιατρικά αρχεία από 129 παιδιά που είχαν κάνει μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από το 2008 έως το 2011 και βρέθηκε πως το 64% αυτών των παιδιών είχαν εισαχθεί τουλάχιστον μια φορά στο νοσοκομείο μέσα σε 180 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση.

Ο πυρετός από άγνωστη αιτία ήταν ο λόγος εισαγωγής για το 39%, οι μολύνσεις για το 24% και τα γαστρεντερικά προβλήματα για το 15% σύμφωνα με τη μελέτη.

“Οι περισσότεροι ασθενείς συνέχισαν τη θεραπεία τους και τελικά τα κατάφεραν” είπε η Dr. Lehman.

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι το διπλάσιο ποσοστό, 79% των παιδιών που έλαβαν ξένο μόσχευμα εισήχθησαν ξανά στο νοσοκομείο, σε σύγκριση μόνο με το 38% αυτών που είχαν λάβει το δικό τους μόσχευμα.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Κοινότητας της Παιδιατρικής Αιματολογικής Ογκολογίας στο Μαϊάμι αυτή την εβδομάδα.

“Ελπίζουμε αυτά τα αποτελέσματα τελικά να μας οδηγήσουν να αναγνωρίσουμε μια μερίδα παιδιών χαμηλού κινδύνου τα οποία θα μπορούν να θεραπευτούν σε τοπικά νοσοκομεία και όχι απαραίτητα σε μεταμοσχευτικά κέντρα, μειώνοντας έτσι τα κόστη για τις οικογένειες” είπε η η Dr. Lehman.

Ο στόχος είναι να προσδιοριστούν οι ασθενείς που θα μπορούσαν με αντιμετωπιστούν με ασφάλεια χωρίς να απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed