espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

p>

ΧΡΗΣΗ ΕΜΒΡΥΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΩΤΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ;

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της χρήσης βλαστοκυττάρων σε πέντε ασθενείς με τραυματισμό του νωτιαίου μυελού από τον Shekar Kurpad, Διευθυντή της μονάδας  Spinal Cord Injury Center, στο  Medical College του  Wisconsin. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα ανακοινωθούν στο επόμενο διεθνές συνέδριο  της εταιρείας Spinal Cord Society που θα γίνει στη Βιέννη.

Η εταιρεία Asterias  Biotherapeutics (AST.A) η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων σε πέντε ασθενείς οι οποίοι είχαν υποστεί τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Ένας εκ των ασθενών ανέκτησε τη λειτουργία των άνω άκρων και τρέφεται μόνος, λειτουργεί το κινητό του και οδηγεί το αναπηρικό καρότσι χωρίς βοήθεια. Η χορήγηση των βλαστοκυττάρων στον ασθενή έγινε πριν τρεις μήνες. Δύο ασθενείς ανέβηκαν δύο επίπεδα κινητικότητας τουλάχιστον στο ένα μέρος του σώματος και οι 5 ασθενείς παρουσίασαν  βελτίωση της κινητικότητας των άνω άκρων. Η βελτίωση δύο επιπέδων σημαίνει ότι οι ασθενείς ζουν περισσότερο ανεξάρτητοι από το περιβάλλον. Τα βλαστοκύτταρα χορηγήθηκαν εντός του νωτιαίου μυελού στην περιοχή της βλάβης μεταξύ 2ης και 4ης εβδομάδας  από τον τραυματισμό, πριν τη δημιουργία ουλής. Είναι πολύ σημαντικός  ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ τραυματισμού και θεραπείας και η άμεση χορήγηση προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αποκατάσταση, επειδή δεν προλαβαίνει να σχηματιστεί ουλή, η οποία παραμορφώνει ακόμα περισσότερο την ανατομική εικόνα του νωτιαίου μυελού.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα παρενέργειες και οι ασθενείς θα παρακολουθηθούν για ένα χρόνο.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed