espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ  ΝΕΦΡΟΥ

Ο νεφρός είναι ένα από τα πολυπλοκότερα όργανα του ανθρώπου  και η διάπλαση του στο έμβρυο περνά από 3 φάσεις, η μια συνέχεια της άλλης. Το συχνότερα προσβαλλόμενο  μέρος του νεφρού και αυτό που οδηγεί στη χρήση του τεχνητού νεφρού και της μεταμόσχευσης είναι  το φίλτρο του, το οποίο διηθεί το αίμα και αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα  που προκύπτουν από τον  μεταβολισμό. Επιστήμονες από την Μελβούρνη της Αυστραλίας  δημιούργησαν με τα βλαστοκύτταρα  νεφρικά σωμάτια τα οποία αποτελούν  το κύριο όργανο της διήθησης του αίματος.  Το 2013 στην Αγγλία έγιναν 3000 μεταμοσχεύσεις νεφρού και άλλοι 6000 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Αν και θεωρείται νωρίς για να γίνουν εφαρμογές σε άνθρωπο, εν τούτοις η δημιουργία των νεφρικών σωματίων στο εργαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα σε πρώτη φάση να γίνονται δοκιμές φαρμάκων και παράλληλα η εξέλιξη της μεθόδου με τελικό σκοπό την εφαρμογή στους ασθενείς.

Η δημιουργία οργάνων-μινιατούρα βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί μικρό ήπαρ βάρους 100 γραμμαρίων, εγκέφαλος μεγέθους  σβήστρας,  ανθρώπινο στομάχι και έντερο, οστά, χόνδροι , καρδιακές βαλβίδες, αγγεία, τραχεία, ουροδόχος κύστη και γνάθος.

Κ ΚΟΛΙΑΚΟΥ

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed