espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 K KOYZH-KOLIAKOY

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Newcastle ανέπτυξαν έμπλαστρα εμποτισμένα με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα τα οποία μπορούν να επουλώνουν γρήγορα τα δερματικά τραύματα.

Τα βλαστοκύτταρα αναμειγνύονται με  αλγινικά ικριώματα τα οποία επιτρέπουν την εύκολη εφαρμογή τους  στο δέρμα και την διατήρηση τους σε συνθήκες και θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μέχρι τώρα οι χειρισμοί στα βλαστοκύτταρα ήταν πολύπλοκοι και δεν επέτρεπαν την ευρεία χρήση τους. H χρήση όμως αλγινικών ικριωμάτων επιτρέπει την παραμονή των κυττάρων σε θερμοκρασία και συνθήκες δωματίου για περισσότερες από τρεις ημέρες. Τα αλγινικά ικριώματα δημιουργούνται από τα θαλάσσια φύκη, έχουν χαμηλό κόστος, είναι ασφαλή   και αυξάνουν τη βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων. Μια σειρά μελετών έδειξε ότι τα  αρχέγονα  κύτταρα του λιπώδους ιστού χρησιμοποιούνται με επιτυχία στη θεραπεία των τραυμάτων, ελαττώνοντας τη φλεγμονή και τη επιταχύνοντας την ανάπλαση.  Η συνεχής παραμονή των βλαστοκυττάρων με τη μορφή επιθεμάτων  επάνω στο τραύμα θα εξασφαλίσει την πλήρη επούλωση.

Ο καθηγητής  Che Connon  στο Πανεπιστήμιο του  Newcastle University αναφέρει: Τα βλαστοκύτταρα αναμειγνύονται με τα  αλγινικά τα  οποία τα προστατεύουν  από το περιβάλλον και διατηρούν  πλήρεις τις ιδιότητες τους για τουλάχιστον τρεις ημέρες.  Το επίθεμα των βλαστοκυττάρων έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία  σε έλκη και  εγκαύματα για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης και προτείνεται επίσης για τραύματα πολέμου στο πεδίο της μάχης.   Επειδή τα βλαστοκύτταρα μπορούν να κρυοσυντηρούνται και να φυλάσσονται για προσωπική χρήση,  η απόψυξη κάθε φορά μιας μικρής ποσότητας,  η ανάμειξη της με το αλγινικό και η δημιουργία επιθέματος αποτελεί άριστη μέθοδο θεραπείας τραυμάτων.  Ο τρόπος αυτός χρήσης ενδείκνυται σε πολεμικά τραύματα και είναι εύκολος και ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί στα πεδία των μαχών.

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed