Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ

Το Πανεπιστήμιο της Κορέας ανακοίνωσε την έναρξη κλινικής μελέτης στις ΗΠΑ για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με τη χρήση βλαστοκυττάρων με σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες ένταξης της θεραπείας στο ασφαλιστικό σύστημα.  Η οστεοαρθρίτιδα νήκει στις εκφυλιστικές παθήσεις και προσβάλλει τις αρθρώσεις του γόνατος, του ισχίου,  του αυχένα και της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.  Τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιηθούν προέρχονται από τον λιπώδη ιστό και λαμβάνονται με περιορισμένη λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή. Η ποσότητα λίπους που απαιτείται είναι 10 γρ, από το οποίο με καλλιέργεια λαμβάνονται 100 εκατ. κύτταρα τα οποί αρκούν για την αποκατάσταση βλάβης χόνδρου 3κυβ εκατ. Τρεις εβδομάδες μετά τη λιποαναρρόφηση οι ασθενείς θα λαμβάνουν κάθε μια εβδομάδα και μια χορήγηση. Στους επόμενους έξι μήνες οι ασθενείς θα διαπιστώσουν την αποκατάσταση του χόνδρου χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε 45 ασθενείς στο Los Angeles, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τη θεραπεία έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Η μέθοδος αναμένεται να ανακουφίσει τα 54 εκατ ασθενών με οστεοαρθρίτιδα στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 760.000 υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση με κόστος 40 εκατ δολαρίων.

Η χρήση των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού στην οστεοαρθρίτιδα χρησιμοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να περιορίσει τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επεμβατικές, εφαρμόζονται σε ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν και άλλα προβλήματα υγείας αυξάνοντας τη νοσηρότητα και το κόστος.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed