Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ

Η αποκατάσταση των τραυματισμών του νευρικού ιστού είναι η δυσκολότερη των περιπτώσεων στην Αναγεννητική Ιατρική. Όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες είναι σε πειραματική βάση και για το λόγο αυτό σε πολλά κέντρα αποκατάστασης ενισχύεται με έντονη φυσιοθεραπεία ο μυς προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία στην εκτέλεση των κινήσεων.

Προηγούμενες χρήσεις βλαστοκυττάρων στην αποκατάσταση τραυματισμών του νωτιαίου μυελού εστίαζαν στην λειτουργική αποκατάσταση των μυών και όχι στην αναγέννηση των νωτιαίων νεύρων. Τα εργαστήρια της Biohellenika έχουν αποδείξει  νευροαναγέννηση και λειτουργική αποκατάσταση της διατομής περιφερικού νεύρου σε πειραματόζωα με τη χρήση βλαστοκυττάρων του δοντιού στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής, η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε  σε διεθνές περιοδικό το 2015.

Τα πανεπιστήμια  της California-San Diego School of Medicine and Veterans Affairs San Diego Healthcare System, με συνεργάτες από την  Ιαπωνία και το  Wisconsin ανακοίνωσαν ότι εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματικότερη χρήση των βλαστοκυττάρων στις διατομές του νωτιαίου μυελού. Τοποθετούν με χειρουργική επέμβαση τα βλαστοκύτταρα στην τραυματισμένη περιοχή του νωτιαίου μυελού πειραματοζώου και εξετάζουν ιστολογικά την επιμήκυνση των νευρικών ινών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν τη δημιουργία νευρικών συνάψεων η οποία είχε και ως αποτέλεσμα την λειτουργική αποκατάσταση των μυών και την επιτέλεση κινήσεων στα άκρα. Η μέθοδος χρειάζεται χρόνο πριν εφαρμοστεί στους ασθενείς, δεδομένου ότι δεν έχει αποφασιστεί ποια πηγή βλαστοκυττάρων θα χρησιμοποιηθεί και επειδή ο νωτιαίος μυελός στον άνθρωπο έχει μεγαλύτερη διάμετρο θα πρέπει η επιμήκυνση των  νευραξόνων  να συναντά στην απέναντι πλευρά τη συνέχεια τους. Σε αντίθετη περίπτωση ο  συντονισμός της κινητικότητας και η λειτουργικότητα των μυών δεν θα είναι η καλύτερη.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed