espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Platelet Rich Plasma (PRP)

Το PRP είναι ένα αυτόλογο παράγωγο του αίματος, το οποίο είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων, οι οποίοι προάγουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και την αναγέννηση των ιστών. Χορηγούμενο ως μεσοθεραπεία ενεργοποιεί τους τοπικούς ινοβλάστες, ενισχύει τους τοπικούς μηχανισμούς άμυνας και αποκατάστασης και ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση.

Το προϊόν PRP χρησιμοποιείται ως μέσον αντιγήρανσης  στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην περιοχή του ματιού και στα χέρια ελαττώνοντας τις ρυτίδες, διατηρώντας τις λεπτές γραμμές του προσώπου και προσφέροντας νεανικό δέρμα.

Φυσική θεραπεία, μη επεμβατική, μη χειρουργική,  χωρίς παρενέργειες

Οφέλη:

1. Αναζωογονεί και διεγείρει τους τοπικούς ινοβλάστες στην περιοχή όπου εγχέεται. 

2. Αυξάνει τα επίπεδα του αυξητικού παράγοντα των αιμοπεταλίων (PDGF) στο σημείο της έγχυσης  και επιταχύνει τη διαδικασία της αναγέννησης ή της επούλωσης

 3. Το προϊόν είναι αυτόλογο και δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας, απόρριψης, παρενεργειών  ή μεταφοράς μολυσματικού παράγοντα.

4. Λειτουργεί συνεργικά σε συνδυασμό με βλαστικά κύτταρα

5. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

6. Η επεξεργασία και η εφαρμογή είναι ανώδυνη, απλή και γρήγορη για τον ασθενή, δεν προκαλεί τραύμα.

7. Προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς κίνδυνο ασυμμετρίας ή παραμόρφωσης

8. Μειώνει το χρόνο αποκατάστασης

9. Έχει χαμηλό κόστος σε σχέση με το όφελος 

10. Το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι μακράς διάρκειας

Το PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

1. Ολική αποκατάσταση του προσώπου (περιλαμβανομένων των ρυτίδων του ματιού, του μεσοφρίου, του μετώπου, των ρινοχειλικών), του λαιμού και του θώρακα.

2. Προσδίδει λάμψη, ελαστικότητα, συνοχή  και ενυδάτωση στο  δέρμα

3. Διορθώνει τις ουλές της ακμής,

4. Διορθώνει τυχόν βλάβες από τη χρήση του laser

5. Δυναμώνει τη ρίζα της τρίχας και ελαττώνει την τριχόπτωση

Το προϊόν PRP παρασκευάζεται με  ειδική επεξεργασία 20ml περιφερικού αίματος και μπορεί να χρησιμοποιείται άμεσα ή να καταψύχεται και να χρησιμοποιείται αργότερα.

Σε τί διαφέρει το PRP της Biohellenika από τα κυκλοφορούντα στην αγορά με τη μορφή κιτ?

Το PRP παρασκευάζεται από το επιστημονικό προσωπικό της Biohellenika εξατομικευμένα  και έχει δοκιμαστεί σε μεγάλη  ομάδα ασθενών με συγκριτικά καλύτερα αποτελέσματα, σε σχέση με τα αποτελέσματα των κιτ που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σε κάθε δείγμα PRP γίνεται μέτρηση του αριθμού των αιμοπεταλίων πριν και μετά την παρασκευή του με τη χρήση αιματολογικού αναλυτή.

Το τελικό σκεύασμα PRP έχει γνωστή και επιβεβαιωμένη συγκέντρωση 1.000.000 αιμοπεταλίων/μl δείγματος, απαραίτητη για να χαρακτηριστεί  ένα σκεύασμα ως PRP.

Πραγματοποιείται πρωτοποριακό στάδιο ενεργοποίησης του PRP πριν την παράδοση του προς χορήγηση.

Η παρασκευή του γίνεται μέσα σε καθαρά δωμάτια που ακολουθούν τους κανόνες GMP (Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής).

Τα εργαστήρια της Biohellenika έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2008, ISO 13485 για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ISO 15189 από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) για τον κυτταρολογικό έλεγχο. Η ιχνηλασιμότητα των δειγμάτων είναι διαπιστευμένη από την ΑΑΒΒ (American Association of Blood Banks).

Ο διαχωρισμός των αιμοπεταλίων από τα υπόλοιπα έμμορφα στοιχεία του αίματος που επιτυγχάνεται με την φυγοκέντρηση δεν σημαίνει αυτόματα και τη δημιουργία του PRP.

Οι αυξητικοί  παράγοντες των αιμοπεταλίων φυσιολογικά βρίσκονται στο εσωτερικό τους και για να δράσουν θα πρέπει απελευθερωθούν από τα αιμοπετάλια.  

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed