espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΑΥΤΟΛΟΓΗ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΒΛΑΣΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το νευροβλάστωμα είναι κακοήθης όγκος του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού.  Τελευταία εφαρμόζονται δυο κύκλοι θεραπείας,  με 61% επιβίωση των παιδιών στα τρία χρόνια έναντι  48% όταν εφαρμόζεται ένας κύκλος, επειδή η διείσδυση της χημειοθεραπείας στον όγκο είναι περιορισμένη.

Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από τον μυελό των παιδιών μετά τη χημειοθεραπεία και η επιβίωση των παιδιών έχει αυξηθεί μέχρι και τα πέντε χρόνια.

Η μέθοδος εφαρμόστηκε σε  652 παιδιά ηλικίας 3 ετών με νευροβλάστωμα, διαγνωσθέν από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2012. Τα παιδιά που υποβλήθηκαν σε δύο κύκλους θεραπείας είχαν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης, δεν εμφάνισαν υποτροπή και δεν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας τους. Σε μια ομάδα παιδιών που έλαβαν δύο κύκλους θεραπείας χρησιμοποιήθηκε συμπληρωματικά και η κυτταρική θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση των νεότερων τεχνολογιών των ενεργοποιημένων Τ λεμφοκυττάρων.  Τα παιδιά αυτά έχουν μέχρι σήμερα το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της μεταμόσχευσης αυτόλογων βλαστοκυττάρων με τη χρήση κυτταρικής θεραπείας προτείνεται ως η πλέον αποτελεσματική σήμερα στη θεραπεία του νευροβλαστώματος.

Τα παιδιά αυτά δεν διέθεταν βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος από την γέννηση τους και υποβλήθηκαν στη λήψη του μυελού των οστών τους μετά από κάθε κύκλο χημειοθεραπείας. Η μέθοδος αυτή εκτός του ότι είναι επώδυνη, δίνει περιορισμένο αριθμό βλαστοκυττάρων, λόγω  της προηγηθείσας χημειοθεραπείας, και ενέχει τον κίνδυνο της μόνιμης απλασίας του μυελού.  Η φύλαξη των βλαστοκυττάρων του τοκετού στην περίπτωση των παιδιών αυτών θα ήταν σωτήρια.

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed