Οι οδοντίατροι προειδοποιούν: Μην πετάτε τα πρώτα δόντια του παιδιού σας - Biohellenika
biohellenika espabiohellenika espa

Χρήσιμα εργαλεία

 

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

 

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα


Οι Οδοντίατροι Προειδοποιούν: ΜΗΝ Πετάτε τα Δόντια που αλλάζει το Παιδάκι σας. Ο Λόγος; Πολύτιμος!

 

http://www.ipaideia.gr/oi-odontiatroi-proeidopoioun-min-petate-ta-dontia-pou-allazei-to-paidaki-sas-o-logos-politimos.html

Η αλλαγή των βρεφικών δοντιών είναι μεγάλο ορόσημο για ένα παιδί, αλλά μπορεί επίσης να είναι σωτήριο. Οι περισσότεροι γονείς είναι εξοικειωμένοι με την φύλαξη του αίματος του ομφάλιου λώρου του μωρού εξαιτίας των βλαστοκυττάρων που περιέχονται σε αυτό, αλλά αν αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζατε, υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για να αποκτήσετε πρόσβαση στα βλαστοκύτταρα του παιδιού σας με έναν ανώδυνο τρόπο.

Μια μελέτη με επικεφαλής τον Δρ. Songtao Shi από το Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής και Κρανιοπροσωπικής Έρευνας των ΗΠΑ, ανακάλυψε ότι τα δόντια του παιδιού περιέχουν πολύτιμα βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τον τρόπο που τα βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον εγκέφαλο, το πάγκρεας, την καρδιά και άλλα όργανα για την ανάπλαση ζημιών που προκαλούνται από διάφορες ασθένειες.

Τα βλαστοκύτταρα βρίσκονται στο εσωτερικό του οδοντικού πολφού και από αυτά αναπτύσσονται νευρώνες, οστά και χόνδροι – ακόμη και καρδιακά κύτταρα. Από τα βλαστοκύτταρα του δοντιού έχουν δημιουργηθεί κύτταρα του παγκρέατος τα οποία παράγουν ινσουλίνη και αυτό ανοίγει νέες προοπτικές στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Η απομόνωση και συντήρηση των  βλαστοκυττάρων είναι μια λεπτή διαδικασία, καθώς τα κύτταρα πρέπει να απομονωθούν από τον πολφό των νεογιλών δοντιών σε λειτουργική μορφή για να είναι χρήσιμα.

Για το λόγο αυτό τα νεογιλά δόντια αφαιρούνται από τον οδοντίατρο μετά την έναρξη κινητικότητας και δεν περιμένουμε να πέσουν μόνα  τους. Στη φάση της πτώσης τα περισσότερα βλαστοκύτταρα του πολφού είναι νεκρά, επειδή το νεογιλό δόντι έχει χάσει την αγγείωση και θρέψη του.

Βλαστοκύτταρα υπάρχουν και στους έγκλειστους φρονιμίτες.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed