espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

BIOHELLENIKA

ΤΜΗΜΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΙΟΝΑ ΤΕΣΤ

Ανώδυνο-μη επεμβατικό τεστ προγεννητικού ελέγχου: ασφαλές, γρήγορο, ακριβές

 

Το τεστ είναι αδειοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως διαγνωστικό  και φέρει τη σήμανση CE.

 

Μη επεμβατικό τεστ προγεννητικού ελέγχου για τη διάγνωση του  συνδρόμου Down και  άλλων σοβαρών γενετικών διαταραχών του εμβρύου

Η Biohellenika προσφέρει το αναίμακτο και μη επεμβατικό προγεννητικό ΙΟΝΑ τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά στα εργαστήρια της PremaithaHeαlth στην Αγγλία και σήμερα με μεταφορά τεχνογνωσίας γίνεται στα εργαστήρια της BiohellenikaH Premaitha Heαlth βρίσκεται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη πρωτοποριακών μοριακών τεστ τα οποία συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη σοβαρών ασθενειών,  www.premaitha.com

Πριν τη χρήση των μη επεμβατικών  τεστ ο έλεγχος για την παρουσία συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο γινόταν  με την μέτρηση της  αυχενικής διαφάνειας ή με  επεμβατικές μεθόδους όπως η  βιοψία της τροφοβλάστης και η αμνιοπαρακέντηση. Το ποσοστό ανίχνευσης ανωμαλιών μέσω της υπερηχογραφικής μελέτης κυμαίνεται στο 85%, ενώ των επεμβατικών μεθόδων στο 99,8%, με κίνδυνο αποβολής του εμβρύου και επιμόλυνσης που κυμαίνεται στο 1%.

 Η ακρίβεια του ΙΟΝΑ τεστ για όλες τις παραπάνω εξετάσεις είναι στο 99%, δεν επιφέρει κανένα κίνδυνο για το έμβρυο και μόνο σε ασαφείς περιπτώσεις η μητέρα υποβάλλεται σε αμνιοπαρακέντηση. Με το τεστ αυτό ελαττώνεται σημαντικά ο αριθμός των μητέρων που παραπέμπονται για αμνιοπαρακέντηση.

Τι είναι το ΙΟΝΑ τεστ;

Το ΙΟΝΑ τεστ είναι ένα μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ το οποίο ανιχνεύει από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης την πιθανότητα το έμβρυο να φέρει μια σοβαρή γενετική βλάβη. Το ΙΟΝΑ τεστ γίνεται στο αίμα της μητέρας από την 10η εβδομάδα της κύησης και μετά, με απλή αιμοληψία 10ml αίματος, σε μονήρεις και δίδυμες κυήσεις, φυσιολογικές ή προερχόμενες από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τι εξετάζει το ΙΟΝΑ τέστ;

To IONA test ανιχνεύει το σύνδρομο Down (τρισωμία 21). το σύνδρομο Edwards (τρισωμία 18) και το σύνδρομο Patau (τρισωμία 13). Διακρίνει επίσης και το  φύλο του εμβρύου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ΙΟΝΑ τέστ:

Ασφάλεια: Κανένας κίνδυνος για τη μητέρα ή το παιδί

Γρήγορο αποτέλεσμα: Επειδή το αίμα δεν μεταφέρεται στο εξωτερικό το  αποτέλεσμα δίδεται εντός  3-5 εργάσιμων  ημερών. Η αιμοληψία γίνεται στα εργαστήρια της Biohellenika ή το κιτ μπορεί να αποσταλεί στη διεύθυνση της μητέρας, η οποία με δική της ευθύνη θα το επιστρέψει στα εργαστήρια. Έτσι αποφεύγονται οι απορρίψεις των δειγμάτων λόγω καθυστερημένης μεταφοράς στο εξωτερικό και συντομεύεται ο χρόνος ανησυχίας της μητέρας.

Ακρίβεια: Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων (<0,1%) σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ακρίβεια 80%-85% και έχουν 5% ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Η ακρίβεια του ΙΟΝΑ τεστ για όλες τις παραπάνω εξετάσεις είναι μεγαλύτερη από το 99%, και μόνο σε ασαφείς περιπτώσεις η μητέρα υποβάλλεται σε αμνιοπαρακέντηση. Το τεστ αποτυγχάνει σε ποσοστό 0,5% και η επανάληψη του δεν χρεώνεται επί πλέον.

Το ΙΟΝΑ τεστ έχει δοκιμαστεί πειραματικά σε πολλά δείγματα πριν την κυκλοφορία του, δεν έχει σχέση με σωματικούς δείκτες της μητέρας  και δεν απαιτεί λήψη αίματος από τον πατέρα.

Απλό: Μικρή ποσότητα αίματος από τη μητέρα διαλύει  σε ελάχιστο χρόνο τις ανησυχίες

Το ΙΟΝΑ τεστ, σε αντίθεση  με άλλα τεστ,  υπόκειται στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και φέρει τη σήμανση CE.

Πώς λειτουργεί το ΙΟΝΑ τεστ.

Κατά την κύηση ο πλακούντας απελευθερώνει μέσα στην κυκλοφορία της μητέρας ποσότητες εμβρυικού  DNA. Έτσι το αίμα της μητέρας περιέχει μείγμα εμβρυικού και μητρικού  DNA. Το ΙΟΝΑ τεστ μετράει  την ποσότητα του εμβρυικού DNA και ανιχνεύει μικρές αλλαγές στη σχέση μητρικού και εμβρυικού DNA, όταν υπάρχει τρισωμία 13, 18, ή 21.

Ποιες μητέρες μπορούν να κάνουν το  ΙΟΝΑ τεστ;

Όλες άνω των 10 εβδομάδων κύησης

Ηλικίας άνω των 35 ετών

Στις μονές και δίδυμες κυήσεις

Σε κυήσεις που προέρχονται από εξωσωματική γονιμοποίηση

Σε κυήσεις με ωάριο προερχόμενο από δότρια

Σε παρένθετες μητέρες

Δεν ενδείκνυται σε κυοφορούσες μητέρες με καρκίνο

Δεν ενδείκνυται σε μητέρες που έλαβαν μετάγγιση αίματος εντός των τελευταίων 12 μηνών.

Μπορεί το τεστ να μην δώσει κανένα αποτέλεσμα;

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η ποσότητα του εμβρυικού DNA στο αίμα της μητέρας είναι  μικρή. Στην περίπτωση αυτή  γίνεται επανάληψη του τεστ με νέα αιμοληψία σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κάθε αποτέλεσμα θα πρέπει να το συζητάτε  με τον γυναικολόγο σας

Το τεστ υποστηρίζεται από την επιστημονική ομάδα της Biohellenika.

Η  Biohellenika AE, διαθέτει δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι μπορούν να σας εξυπηρετούν άμεσα.

Για τη Bόρεια Ελλάδα: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, Κτίριο ZEDA, Τηλ.: 2310474282, 6944677746

Για τη Nότια Ελλάδα: Αρχελάου 28Α  Αθήνα, Τηλ.: 210 77.08.882, 6974729820

Για την Κρήτη: Χανιά: Τζανακάκη 40-42, Τηλ.: 2821058758, 6945750933 Ηράκλειο: Τηλ. 6970803497

Για τη Θεσσαλία-Ήπειρο Τηλ.: 6973984260

 

Για την Πελοπόννησο: 6978483170

iona test

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed