espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Απολογισμός εργασιών του πρώτου συνεδρίου Αναγεννητικής Iατρικής που έγινε στη Θεσσαλονίκη 7-8/4/2017 και θέμα η χρήση των βλαστοκυττάρων στη Χειρουργική.

Το συνέδριο αυτό διοργανώθηκε με τη συνεργασία του C.O.RE, Κέντρο Ορθοπεδικής&Αναγεννητικής Έρευνας, που ανήκει στο  Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας&Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), την Ορθοπεδική&Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας Θράκης  και το ΑΠΘ. Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της χειρουργικής κοινότητας για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και στην κλινική πράξη των εφαρμογών των βλαστοκυττάρων  στην χειρουργική. Η χρήση των βλαστοκυττάρων  κατά τη διάρκεια  των χειρουργικών επεμβάσεων αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς και οι θεραπείες αυτές αποτελούν τις κύριες στοχεύσεις της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας. Τα βλαστοκύτταρα μπορούν  να χρησιμοποιηθούν και με ελάχιστες  επεμβατικές μεθόδους και να προσφέρουν μέγιστο όφελος στον ασθενή και αυτές οι μη ή ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ιατρικής στην αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων νοσημάτων.

Η Biohellenika μετείχε με πέντε ομιλίες οι οποίες αφορούσαν την εμπειρία της από την  χρήση των βλαστοκυττάρων στην Ορθοπεδική, τη δημιουργία κυτταρικών σειρών από  βλαστοκύτταρα τα οποία μπορούν να παράγουν εντός του σώματος του θεραπευτικές ουσίες (ένζυμα και ιντερφερόνες) όταν  ο ασθενής έχει ανάγκη και την απομόνωση ενός νέου πλέον αρχέγονου κυτταρικού πληθυσμού μέσα στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα, ο οποίος σήμερα ερευνάται  για την αποκατάσταση τραυματισμών  ή ανεπάρκειας των οργάνων με σκοπό  τον περιορισμό ή την αποφυγή των μεταμοσχεύσεων.

Στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι τα  αυτόλογα βλαστοκύτταρα σήμερα έχουν εφαρμογές σε κάθε ειδικότητα της ιατρικής  και ιδιαίτερα στην Ορθοπεδική, στην Καρδιολογία-Αγγειολογία, στη Νευρολογία, στην Ωτορινολαρυγγολογία και στη Γυναικολογία.

Στην Ορθοπεδική χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση του χόνδρου στις περιπτώσεις της οστεοαρθρίτιδας, στην αποκατάσταση συντριπτικών καταγμάτων και στη δημιουργία οστικών μοσχευμάτων. 

Στην Καρδιολογία-Αγγειολογία χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας συνεπεία εμφράγματος του μυοκαρδίου και στην αρτηριακή απόφραξη  των κάτω άκρων όπου ελαττώνεται ο πόνος και ο κίνδυνος  ακρωτηριασμού.

Στη Νευρολογία χρησιμοποιούνται στα εγκεφαλικά επεισόδια, στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και στις άνοιες.

Στην Ωτορινολαρυγγολογία χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των φωνητικών χορδών μετά από τραυματισμό και για τη δημιουργία τραχείας.

Στη Γυναικολογία χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην αποκατάσταση του ενδομητρίου λόγω ατροφίας, όπως στο σύνδρομο Asherman.

Το συνέδριο του χρόνου θα έχει ως θέμα τη χρήση των βλαστοκυττάρων στις Παθολογικές ειδικότητες.

 

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed