espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Νέα δημοσίευση της επιστημονικής ομάδας της Biohellenika  σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Human mesenchymal stem cells with enchanced telomerase activity acquir resistance against oxidative stress-induced genomic damage.  Cytotherapy, 2017;808-820. V Trachana, S Petrakis, A. Fotiadis, E.Siska, V. Balis,E. Gonos, M. Kaloyanni and G. Koliakos.

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης  της  Biohellenika σε συνεργασία με το εργαστήριο Αντιγήρανσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών δημοσίευσε τη δεύτερη μελέτη μέσα στο 2017 η οποία αφορά τη σημασία της χρήσης των βλαστοκυττάρων του ιστού του ομφαλίου λώρου στην αρχική  τους μορφή και όχι μετά από κυτταρικό πολλαπλασιασμό. Όπως έχουμε κατ επανάληψη επισημάνει ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός δεν είναι επιθυμητός για κανένα είδος βλαστοκυττάρων. Τα αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από το αίμα του πλακούντα, δεν έχουν την ικανότητα του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και ως εκ τούτου πρέπει  εξ αρχής να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στη συλλογή τους. Τα βλαστοκύτταρα του ιστού του ομφαλίου λώρου συλλέγονται από την ουσία του Wharton που περιβάλει τα αγγεία του ομφαλίου λώρου και τα  κύτταρα αυτά έχουν την ικανότητα του κυτταρικού πολλαπλασιασμού. Εάν τα κύτταρα συλλεγούν από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου και αποθηκευτούν με τις ενδεδειγμένες μεθόδους,  διατηρούν όλες τις ιδιότητες των αρχέγονων κυττάρων, έχουν το μέγιστο  θεραπευτικό αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε βρέθηκε ότι όταν τα κύτταρα του ιστού του ομφαλίου λώρου πολλαπλασιάζονται με σκοπό την αύξηση του αριθμού τους  υφίστανται βλάβες στο DNA τους οι οποίες τα οδηγούν σε πρόωρη γήρανση και απώλεια της αναπλαστικής τους ιδιότητας. Επίσης τα γηρασμένα βλαστοκύτταρα  δεν έχουν μεγάλη ικανότητα  κυτταρικού πολλαπλασιασμού  επειδή έχει ελαττωθεί το μήκος των τελομερών τους. Για τους λόγους αυτούς στις θεραπείες αναγεννητικής  ιατρικής συστήνεται η χρήση νεαρών βλαστοκυττάρων  και η συλλογή τους στο μέγιστο δυνατό αριθμό ώστε να περιορίζονται οι ανάγκες του κυτταρικού πολλαπλασιασμού.

Στη Biohellenika γνωρίζοντας  τα ανωτέρω προβλήματα από την έναρξη της συλλογής των βλαστοκυττάρων του ιστού του ομφαλίου λώρου έχουμε θέτει δύο βασικές αρχές: Τη συλλογή των βλαστοκυττάρων από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου, ώστε να μη χρειάζεται κυτταρικός πολλαπλασιασμός  και τη φύλαξη με τη μορφή κυττάρων και όχι τεμαχίων ιστού.

 

Η φύλαξη του ιστού με τη μορφή τεμαχίων  αποτελεί κακή παροχή υπηρεσίας και δεν προσφέρει κάτι το χρήσιμο στην οικογένεια.  Εκτός του ότι δεν προσφέρει κύτταρα για άμεση χρήση, οδηγεί σε ανάγκη για κυτταρικό πολλαπλασιασμό με τελική κατάληξη τη συλλογή  γηρασμένων και αναποτελεσματικών βλαστοκυττάρων με μεγάλο κόστος. 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed