espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Αποκατάσταση της λειτουργίας του κιρρωτικού  ήπατος με βλαστοκύτταρα

Μέχρι πρόσφατα η χρόνια ηπατίτιδα Β και η ηπατική ανεπάρκεια λόγω λιπώδους ήπατος εθεωρούντο μη αναστρέψιμες. Στα πλαίσια  πολυκεντρικής κλινικής μελέτης που εξελίσσεται στη  Σιγκαπούρη  και συντονίζεται από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο εξετάζεται η δυνατότητα επαναφοράς της ηπατικής λειτουργίας με τη χρήση βλαστοκυττάρων. Η μεταμόσχευση ήπατος θεωρείται η λύση του προβλήματος με πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και απόρριψης. Στη Σιγκαπούρη λιγότερο από το 5% ετήσια μπορεί να βρει ηπατικό μόσχευμα και να κάνει μεταμόσχευση. Ο αριθμός των ασθενών που χρίζει μεταμόσχευσης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αν συγκριθεί το 2007 όπου 9 ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής και σήμερα είναι 57.  Πολλοί εξ αυτών δεν πληρούν τα κριτήρια της μεταμόσχευσης ή άλλοι είναι άνω των 70 ετών.

Στην μελέτη αυτή θα πάρουν μέρος 46 ασθενείς με ηπατική κίρρωση και η μελέτη θα διαρκέσει 4 χρόνια. Θα χρησιμοποιηθούν αυτόλογα βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών τα οποία θα χορηγηθούν ενδοηπατικά. Παρόμοιες μελέτες με δημοσιευμένα αποτελέσματα έχουν γίνει στην Αίγυπτο και στην Ινδία και έχουν  σημαντική βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας.   Η ομάδα της Σιγκαπούρης έχει λάβει υπόψη της τις προηγούμενες μελέτες και σχεδίασε την παρούσα με περισσότερη πληρότητα. Οι επιστήμονες καταλήγουν ωστόσο, ότι η λίστα με  τους ασθενείς προς μεταμόσχευση θα εξακολουθεί  να υπάρχει και η χρήση των βλαστοκυττάρων θα αποτελεί μια επιλογή για ασθενείς που δεν δύνανται να κάνουν μεταμόσχευση. 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed