espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Βήματα μπροστά

H Biohellenika μία μακρά σε ιστορία εταιρεία βιοτεχνολογίας στη χώρα μας,  με  γνώση και επιμονή έχει αντιμετωπίσει στην  κρίση και έχει κάνει μεγάλα βήματα ανάπτυξης.  Πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητες της στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και το Ομάν, ενώ ήδη βρίσκεται στην Αγγλία, την Ιταλία, τη  Βουλγαρία, τη Σερβία, τα Σκόπια την Κύπρο,  την Αρμενία και  την Αλβανία.

 Είναι  η μοναδική  ελληνική εταιρεία μέχρι σήμερα που από το 2010 διαθέτει διεθνή διαπίστευση από την American Association of Blood Banks (AABB) και η πρώτη εταιρεία που διαπιστεύθηκετο 2008  από το ΕΣΥΔ(Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

 Είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που έχει  χορηγήσει με επιτυχία μονάδες βλαστοκυττάρων  ομφαλοπλακουντιακού αίματος στην Αιματολογική κλινική του Πανεπιστημίου του Duke των ΗΠΑ στα πλαίσια διεθνούς κλινικής μελέτης  για τη θεραπεία της εγκεφαλικής παράλυσης. Η συμμετοχή της είναι δημοσιευμένη στο διεθνές περιοδικό Bone Mar Tran 2015, 50, 1271.

Σήμερα η Biohellenika είναι η πρώτη εταιρεία του ιδιωτικού τομέα που έχει προταθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)  για αδειοδότηση  σύμφωνα με την ισχύουσα  Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το 2007 η Biohellenika ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες διεθνώς που εισήγαγε με δική της τεχνογνωσία την φύλαξη μεσεγχυματικών κυττάρων από την ουσία του Wharton και από τα νεογιλά δόντια, καθώς και τη  φύλαξη περισσότερου ομφαλοπλακουντιακού αίματος με αποστράγγιση του πλακούντα.

Το 2008 η Biohellenika καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ευρώπη  τη φύλαξη των μεσεγχυματικών κυττάρων από τον λιπώδη ιστό

To 2010 συμμετείχε στην πρώτη  κλινική δοκιμή σε συνεργασία με την Καρδιοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας (Anastasiadis et al. J Tranl Med 2011)

Το 2011 επίσης συμμετείχε στην πρώτη κλινική δοκιμή σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρούπολης  για τη θεραπείας της Ιδοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν το 2011 και 2013 στο διεθνές περιοδικό  Translational Medicine.

Eίναι η μόνη ελληνική εταιρεία όπου κλινική μελέτη στην οποία  συμμετέχει για την δημιουργία αυτόλογων οδοντικών εμφυτευμάτων  είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΝΙΗ (National Institute of Health) των ΗΠΑ που αφορά τις  διεθνείς κλινικές μελέτες (clinicaltrials.gov)

 

To 2016 καθιέρωσε τη συλλογή των VSELs από το ομφαλικό αίμα,  τα οποία ανοίγουν νέες προοπτικές στις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Είναι η μόνη εταιρεία στην Ευρώπη που προσφέρει αυτή την υπηρεσία, αντί της φύλαξης του ολικού αίματος, προκειμένου να διασωθεί αυτός  ο κυτταρικός πληθυσμός.  

Έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση 32 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, έχει συμβάλλει στην ολοκλήρωση οκτώ διδακτορικών διατριβών, έχει τιμηθεί με έξι βραβεία και κατέχει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ολοκλήρωσε  με επιτυχία  5 ερευνητικά προγράμματα «Συνεργασία» και έχει υποβάλλει προς έγκριση  7 νέα στα πλαίσια του «Ερευνώ-Καινοτομώ»

Διαθέτει την τεχνογνωσία της γενετικής τροποποίησης των κυττάρων και δημιουργίας αθανατοποιημένων κυτταρικών σειρών

Διαθέτει την τεχνογνωσία δημιουργίας επαγόμενων πολυδύναμων κυττάρων (iPSCs), πρώτη ύλη για τη δημιουργία αυτόλογων οργάνων στο μέλλον

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed