Χρήσιμα εργαλεία

 

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

 

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN KAI ΑΛΛΩΝ ΧΡΩΜΟΣΩΜΙΑΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΣΤΟ EMBΡΥΟ

Η Biohellenika προσφέρει το μη επεμβατικό προγεννητικό τεστ (ΝΙΡΤ) για τη διάγνωση συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου, που γίνεται στο αίμα της μητέρας από την 10η εβδομάδα της κύησης και μετά.

Το τεστ αυτό διακρίνει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα τα οποία δίνει το αρχικό τριπλό τεστ της αυχενικής διαφάνειας και ελαττώνει τον αριθμό των μητέρων που παραπέμπονται για αμνιοπαρακέντηση.

Η ακρίβεια του τεστ αυτού είναι 99,7% για το σύνδρομο Down και μόνο σε ασαφείς περιπτώσεις η μητέρα υποβάλλεται σε αμνιοπαρακέντηση. Οι ασαφείς περιπτώσεις σήμερα θεωρούνται ως θετικές για χρωμοσωμιακή βλάβη. Η ακρίβεια της αμνιοπαρακέντησης είναι 99,8% και αποτελεί μέθοδο διάγνωσης. Τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα για το σύνδρομο Down σύμφωνα με το τεστ αυτό είναι 0,3% σε σχέση με το 3,6% των κλασικών μεθόδων, Bianchi et al 2014. NEJM 370, Is 9: 799.

Το τεστγίνεται στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Verinata Health, Illumina Company των ΗΠΑ, παρέχεται στην Ελλάδα μέσω της Biohellenika και έχει τη μεγαλύτερη επιστημονική υποστήριξη στον κόσμο. Στην επιστημονική ομάδα του verify ανήκει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη κ. Bianchi, η οποία για περισσότερο από 20 χρόνια εργάζεται στο πεδίο αυτό, αρχικά ερευνώντας την ανίχνευση ερυθρών εμβρυϊκών αιμοσφαιρίων στο αίμα της μητέρας και στη συνέχεια ελεύθερου εμβρυϊκού DNA. Το τεστ αυτό πριν κυκλοφορήσει ως εμπορικό προϊόν δοκιμάστηκε σε 5.974 δείγματα τα οποία συλλέχτηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου 2012 και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν από την Futch TR et al το 2013 στο περιοδικό Pren Diagn 33, 569-574. Η ίδια επιστημονική ομάδα σε μια πολυκεντρική μελέτη στην οποία μετείχαν 21 κέντρα των ΗΠΑ εξέτασε 1.914 δείγματα και εδραίωσε την αξιοπιστία της μεθόδου σε σύγκριση με τις κλασικές τεχνικές, Bianchi et al 2014. NEJM 370, Is 9:799, ενώ το 2012 σε μια τυφλή μελέτη εξετάστηκε το αίμα 2.882 εγκύων μητέρων σε 60 κέντρα των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Obstetrics and Gynecology 2012, Vol 119, No 5, Bianchi D et al. Όλα αυτά αποτέλεσαν ισχυρά κριτήρια επιλογής του εν λόγω τεστ από τη Biohellenika.

To τεστ ανιχνεύει:

Τρισωμίες 21, 18 και 13

Μικροελλειπτικά σύνδρομα:

Σύνδρομο Di George

Σύνδρομο έλλειψης 1p36

Σύνδρομο Αngelman


Τρισωμίες 9 και 16

Σύνδρομο Prader-Willi

Το φύλο του παιδιού

Σύνδρομο Cri du Chat

Μονοσωμίες Χ, ΧΧΧ, ΧΧΥ και ΧΥΥ

Σύνδρομο Wolf-Hirschhorn

Για τα μικροελλεπτικά σύνδρομα υπάρχει επί πλέον κόστος και δυνατότητα να συνεχιστεί το αρχικό τεστ, χωρίς νέα αιμοληψία, εάν ζητηθεί εντός 60 ημερών.

Το δείγμα πρέπει να βρίσκετε στα εργαστήρια της Biohellenika από Δευτέρα 8.00 έως Τρίτη 14.00. Αιμοληψία μπορεί να γίνει και στα εργαστήρια μας τις ανωτέρω ώρες. Για την εξέταση απαιτούνται 7-10ml αίματος από την έγκυο μητέρα σε ειδικό κιτ από την 10η εβδομάδα της κύησης και μετά, το οποίο παραλαμβάνεται από τη Biohellenika και αποστέλλεται στα εργαστήρια της ILLUMINA στις HΠA. Τα αποτελέσματα της εξέτασης παρέχονται εντός έξι έως οκτώ ημερών από την παραλαβή του αίματος. Το τεστ αποτυγχάνει σε ποσοστό 0,7% και η επανάληψη δεν χρεώνεται επί πλέον.

Το τεστ Verifi πλεονεκτεί από άλλα τεστ που κυκλοφορούν επειδή:

Πριν την κλινική εφαρμογή του έχει δοκιμαστεί πειραματικά σε πολύ περισσότερα δείγματα.

Χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 22.8 εκατομμύρια δείκτες ανά δείγμα, 40% περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο τεστ

Η ακρίβεια του για το Σύνδρομο Down είναι 99,7% σε κλινικά δείγματα

Το ποσοστό αποτυχίας του κυμαίνεται κάτω του 1%

Έχει τη δυνατότητα να δώσει πληροφορίες για περισσότερα χρωμοσώματα

Δεν έχει σχέση με σωματικούς δείκτες της μητέρας, εθνικότητα και δεν απαιτεί λήψη αίματος από τον πατέρα

Έχει εφαρμογή σε κυήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται ωάρια από δότριες.

Δοκιμάστηκε η αξιοπιστία του σε 115 δίδυμες κυήσεις και η ανίχνευση του Υ χρωμοσώματος ήταν 100%

σύνδρομο down βλαστοκύτταρα
 

Τα εργαστήριά μας

-

 

Online Οδηγός επαγγελματιών

-

 

 

Biohellenika TV

-

 

Biohellenika Family

-

 

Biohellenika News

-

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - ACheckerνουντλσ