Χρήσιμα εργαλεία

Στη Biohellenika ο ποιοτικός έλεγχος που αφορά την ανίχνευση των ιών στα βλαστοκύτταρα γίνεται με την πλέον ασφαλή μεθοδο της RT-PCR, η οποία ανιχνεύει άμεσα την παρουσία των ιών στο αίμα του ομφαλίου λώρου.

Στη Biohellenika λειτουργεί πλήρες εργαστήριο μοριακών αναλύσεων στο οποίο γίνονται εξετάσεις για την ανίχνευση ιών, η διάγνωση κληρονομικών ασθενειών, αλλά και ο έλεγχος για προδιάθεση εκδήλωσης ασθενειών, για όσες περιπτώσεις είναι γνωστές σήμερα στην ιατρική. Επίσης γίνεται γενετική καθοδήγηση σε οικογένειες που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα ή βρίσκονται στην αναζήτηση παθολογικών γονιδίων στο γενετικό τους υλικό.

Η ανίχνευση μικροβίων και ιών γίνεται ποσοτικά και αυτό δίνει τη δυνατότητα της παρακολούθησης της  αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Πολλοί ιοί και μικρόβια ευθύνονται για την υπογονιμότητα, ένα πρόβληα που αντιμετοπίζουν πολλά ζευγάρια.

Σήμερα η πραγματοποίηση των εξετάσεων αυτών βοηθάει τα ζευγάρια διότι:

  • Προβλήματα υπογονιμότητας απασχολούν το 10-15% των ζευγαριών.
  • Στο 40% αυτών η υπογονιμότητα αφορά τις γυναίκες και στο 40% τους άνδρες.
  • Αιτιολογικοί παράγοντες: Γενετικοί, θρομβοφιλία, ιογενείς και μη λοιμώξεις.
  • Θρομβοφιλία
  • Ιογενείς λοιμώξεις: ερπητοϊοί  όπως ο ανθρώπινος μεγαλοκυτταροϊός (CMV) και ο απλός έρπητας (HSV type 2) ευθύνονται για το 70% των περιστατικών της γυναικείας υπογονιμότητας, αλλά και σοβαρών βλαβών στα νεογνά μετά τη γέννηση τους.
  • Μη ιογενείς λοιμώξεις: Στο 30-40% των περιστατικών της γυναικείας υπογονιμότητας ανευρίσκονται σημαντικές βλάβες στις σάλπιγγες.
  • Στο 72%  αυτών των γυναικών η αιτιολογία είναι λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων από διάφορους μικροοργανισμούς, χαρακτηριστικά αναφέρεται το τοξόπλασμα, τα χλαμίδια, το ουρεόπλασμα και άλλα.
  • Οι παραπάνω μικροοργανισμοί καθώς και ο απλός έρπητας πρέπει να ελέγχονται πριν από τη σύλληψη, ενώ o επανέλεγχος τους μαζί με έλεγχο του μεγαλοκυτταροιού απαιτείται κατά τον 3ο μήνα της κύησης.
  • Ειδικά για τις περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων (μεγαλοκυτταροϊός) είναι σημαντικό τα αποτελέσματα να δίδονται ποσοτικά  ώστε να είναι καλύτερη η παρακολούθηση της ανταπόκρισης της ασθενούς στη φαρμακευτική αγωγή.
  • Η ανίχνευση των παραπάνω μικροοργανισμών με την εφαρμογή της ποσοτικής Real Time PCR είναι πολύ πιο ακριβής από την κλασική μέθοδο ανίχνευσης αντισωμάτων ή πραγματοποίησης μικροβιακών καλλιεργειών, λόγω της ανίχνευσης του  ίδιου του γενετικού υλικού των ανωτέρω οργανισμών.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - ACheckerβαφη αυτοκινητου