espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Ανάπτυξη  αυτόλογων ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο και τη λευχαιμία  από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα

Στα εργαστήρια της Biohellenika  αναπτύσσονται πρωτόκολλα ανοσοθεραπειών του καρκίνου με αυτόλογα βλαστοκύτταρα. Οι ανοσοθεραπείες είναι εξατομικευμένες  και στοχευμένες θεραπείες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα  για την αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου. Σήμερα 44 κλινικές μελέτες χρησιμοποιούν το ομφαλοπλακουντιακό αίμα για τη δημιουργία ανοσοθεραπειών του καρκίνου, των λεμφωμάτων και της λευχαιμίας, ενώ πρόσφατα έχει ανακοινωθεί ότι οι ανοσοθεραπείες έχουν ελαττώσει κατά 50 % τις κλασικές αλλογενείς αιμοποιητικές μεταμοσχεύσεις. Οι ανοσοθεραπείες που δημιουργούνται από το αυτόλογο ομφαλοπλακουντιακό αίμα στηρίζονται στη  δημιουργία δενδριτικών κυττάρων,  τα οποία εξειδικεύονται για την συγκεκριμένη κακοήθεια  και τον συγκεκριμένο ασθενή.  Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα πλεονεκτεί έναντι άλλων πηγών διότι δίνει τον μεγαλύτερο αριθμό ισχυρά  ενεργών δενδριτικών κυττάρων σε σύντομο χρόνο.

Το ερευνητικό τμήμα της  Biohellenika από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα ανέπτυξε ένα πρωτόκολλο  ανοσοθεραπείας του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η θεραπεία αυτή δοκιμάστηκε σε κυτταρική σειρά καρκίνου του εντέρου και ήταν   εξαιρετικά αποτελεσματική. Το πρωτόκολλο αυτό δημοσιεύτηκε  στο  διεθνές περιοδικό, Differentiation 125 (2022) 54-61, και στη συνέχεια  η εταιρεία χρηματοδότησε την ανάπτυξη ενός νέου πρωτοκόλλου ανοσοθεραπείας για τη θεραπεία της λευχαιμίας.  Το πρωτόκολλο αυτό αφορά τη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας, η οποία συνήθως εμφανίζεται μετά τα 60 έτη της ζωής και η επιβίωση των ασθενών με τις συνήθεις θεραπείες είναι μικρή.

Η Biohellenika  με τον τρόπο αυτό αναπτύσσει εμπειρία ώστε να είναι έτοιμη να προσφέρει αυτές τις εξατομικευμένες θεραπείες σε μελλοντικούς ασθενείς. Οι ανοσοθεραπείες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας στους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας, λόγω των σοβαρών παρενεργειών. Επίσης τα αυτόλογα δενδριτικά κύτταρα χρησιμοποιούνται σε κλινικές μελέτες στη θεραπεία  αυτοάνοσων ασθενειών, ιογενών λοιμώξεων, όπως του CMV, μυκήτων και ευκαιριακών λοιμώξεων.

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed