Χρήσιμα εργαλεία

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταραΜελέτες Υποδεικνύουν την Χρήση Βλαστικών Κύτταρων του Ομφάλιου Λώρου για την Θεραπεία της Αρθρίτιδας

Τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλίου λώρου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ). Πειραματικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Arthritis Research and Therapy, έχουν δείξει ότι μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα που λαμβάνονται από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα μπορούν να καταστείλουν τη φλεγμονή και να μετριάσουν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ο καθηγητής Ζαν-Guo Li συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών, από το Peking University People’s Hospital της Κίνας για τη διεξαγωγή της μελέτης. Ο ίδιος δήλωσε: «Πολύ λίγα είναι γνωστά για τα μεσεγχυματικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου και δεν έχει υπάρξει προηγούμενη μελέτη για τη χρήση τους στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Τα μεσεγχυματικά κύτταρα μπορούν να ασκήσουν έντονη ανοσοκαταστολή, και αυτό ενθαρρύνει τη χρήση τους στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Προς το παρόν, η πιο κοινή πηγή μεσεγχυματικών κυττάρων ήταν ο μυελός των οστών. Ωστόσο, η λήψη μυελού των οστών είναι μια επεμβατική διαδικασία και ο αριθμός και η δυνατότητα διαφοροποίησης των  μεσεγχυματικών κυττάρων του μυελού των οστών μειώνεται με την ηλικία. Αντίθετα, η συλλογή του ομφάλιου λώρου δεν απαιτεί οποιαδήποτε επεμβατική διαδικασία. Οι ερευνητές πήραν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και έδειξαν ότι τα μεσεγχυματικά κύτταρα  του λώρου ήταν σε θέση να καταστείλουν τον πολλαπλασιασμό, την επιθετική τους συμπεριφορά και τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Η συστηματική έγχυση μεσεγχυματικών κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος  σε ποντίκια φάνηκε ότι μειώνει σημαντικά την ένταση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο καθηγητής Λι είπε, "Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για τις υπηρεσίες υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο  και κανένας από τους παράγοντες που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ύφεση κατά την οποία ο ασθενής δεν παίρνει φάρμακα. Ως εκ τούτου, μια νέα και πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι πολύ ευπρόσδεκτη."

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - ACheckerβαφη αυτοκινητου