Χρήσιμα εργαλεία

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ 

Ερευνητές του Κέντρου Γονιδιακής Ρύθμισης, στη Βαρκελώνη, κατόρθωσαν να αναγεννήσουν τον αμφιβληστροειδή σε ποντίκια χρησιμοποιώντας επαναπρογραμματισμό των κυττάρων. Η μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Cell Reports, δείχνει ότι είναι δυνατή η αναγέννηση κυττάρων του νευρικού ιστού μέσω σύντηξης των κυττάρων, στα θηλαστικά και περιγράφει αυτή τη νέα τεχνική, σαν ένα δυνητικό στάδιο για την αναγέννηση πιο περίπλοκων νευρικών ιστών.

Η ερευνήτρια, καθηγήτρια Πια Κοσμά και η ομάδα της, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της σύντηξης κυττάρων για να επαναπρογραμματίσουν τα νευρικά κύτταρα στον αμφιβληστροειδή. Η μέθοδος αυτή, συνίσταται στην εισαγωγή βλαστικών κυττάρων από τον μυελό των οστών, μέσα στον τραυματισμένο αμφιβληστροειδή. Τα νέα, μη διαφοροποιημένα κύτταρα, συντήκονται με τα νευρικά κύτταρα του αμφιβληστροειδή και αυτά τα τελευταία, υιοθετούν την ικανότητα να αναγεννήσουν τον ιστό του.

Αυτή η μελέτη, είναι σε πολύ πρώιμα στάδια αλλά ήδη υπάρχουν εργαστήρια τα οποία ενδιαφέρονται να την συνεχίσουν και να την φέρουν σε πιο εφαρμοσμένο επίπεδο.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - ACheckerβαφη αυτοκινητου