Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταραhttp://www.onlinehealth.gr/ereunes-gia-blastokyttarikes-therape/

Η BIOHELLENIKA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ 21ο ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ  (ISCT) ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ LAS VEGAS USA ΑΠO 27/5-30/5/2015 ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ

Ο Πρόεδρος της Biohellenika  καθηγητής της Βιοχημείας στο ΑΠΘ παρακολούθησε το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής θεραπείας (ISCT), που ήταν  το 21ο στη σειρά, και το οποίο έγινε στο Las Vegas από 27-30/5 2015. Στο συνέδριο αυτό η Biohellenika  παρουσίασε μελέτη με θέμα τις επιπτώσεις της γήρανσης στα βλαστοκύτταρα των ενηλίκων, μεθόδους αντιγήρανσης των βλαστοκυττάρων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα να συλλέγονται τα βλαστοκύτταρα σε νεαρές ηλικίες ή ακόμα καλύτερα κατά τη γέννηση για να μη χρειάζεται να επεμβαίνουμε για να τα επαναφέρουμε σε νεαρή κατάσταση.

Η επιστημονική κοινότητα λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κυτταρικές θεραπείες είναι  σε εξέλιξη,  οι ασθενείς είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν έχουν βλαστοκύτταρα φυλαγμένα κατά τη γέννηση έχει εγκρίνει τον τελευταίο χρόνο 160 κλινικές μελέτες στις οποίες χρησιμοποιούνται τα βλαστοκύτταρα του λιπώδους ιστού. Επειδή τα βλαστοκύτταρα του λιπώδους ιστού έχουν την ηλικία του ασθενούς ένα πεδίο της  έρευνας εστιάζει στη βελτίωση των βιολογικών ιδιοτήτων των ενήλικων βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού.

Εκτός από τον λιπώδη ιστό, το ομφαλοπλακουντιακό αίμα (ΟΠΑ) και ο ιστός του ομφαλίου λώρου που συλλέγονται κατά τη γέννηση αποτελούν τις πλέον υποσχόμενες πηγές βλαστοκυττάρων για τη θεραπεία του εμφράγματος του μυοκαρδίου, της ΧΑΠ, του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, της ελκώδους κολίτιδας, της πολλαπλής σκλήρυνσης και  της μεσογειακής αναιμίας. Επίσης βλαστοκύτταρα του ιστού του ομφαλίου  λώρου   χρησιμοποιούνται σε πειραματικά μοντέλα για τη θεραπεία της νόσου του Huntington, της νόσου Alzheimer και της Πλάγιας Αμυοτροφικής Σκλήρυνσης.

Από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα στο πανεπιστήμιο Duke απομονώθηκε  ένας  παράγοντας ο οποίος προκαλεί αναγέννηση των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου  στα κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα, σε τραυματισμούς του εγκεφάλου και στην εγκεφαλική παράλυση λόγω κακής οξυγόνωσης κατά τον τοκετό. Ο ίδιος παράγοντας επίσης χρησιμοποιείται στη θεραπεία του αυτισμού, ο οποίος δεν σχετίζεται με κληρονομικά αίτια. Σε ασθένειες που σχετίζονται με μεταβολικά και κληρονομικά νοσήματα και εμπλέκεται το νευρικό σύστημα το νοσοκομείο Duke προβαίνει σε αλλογενείς χρήσεις ΟΠΑ και εφαρμόζει το πρωτόκολλο θεραπείας αιματολογικών ασθενειών. Στο ίδιο νοσοκομείο ο ίδιος παράγοντας  επίσης χρησιμοποιείται στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed