Χρήσιμα εργαλεία

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Όμιλος Eταιρειών BIOHELLENIKA

babyΗ Biohellenika είναι  όμιλος εταιρειών και περιλαμβάνει τη Biohellenika Biotechnology Company S.A. (ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006), Biohellenika Biotechnology Applications S.A. (Αθήνα 2007),  την Dentostem S.A. (Αθήνα 2007),  Biohellenika SRL (Ρουμανία 2010) και Cellenika LTD, την Biostem (FYROM), Biohellenia Bulgaria, Eurostem (Armenia) και τις συνεργαζόμενες Biohellenika Cyprus και BeoStem (Σερβία).


Η Biohellenika συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το MDC Research Institute Berlin in Germany και το πανεπιστήμιο Masha του Ιράν.

Τα παρακάτω προγράμματα αναπτύσσονται   από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και είναι τα εξής:

 • Την χρήση του  “sleeping beauty” τρανσποζονίου για γονιδιακή θεραπεία των  βλαστοκυττάρων. (MDC Berlin και Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)
 • Την χρήση του “sleeping beauty” τρανσποζονίου για ανάπτυξη ανθρωπίνων κυτταρικών σειρών, ικανών να παράγουν θεραπευτικές πρωτεΐνες. (MDC Berlin και ΕΚΕΤΑ)
 • Αναγέννηση Χόνδρου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νανοτεχνολογίας)
 • Αναγέννηση μυοκαρδίου μετά από έμφραγμα (Ακαδημία Αθηνών)
 • Επούλωση τραυμάτων (Masha University, Κλινικές Πλαστικής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών).
 • Χρήση βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης (Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης)
 • Ανάπτυξη ικριωμάτων για αναγέννηση ιστών.

Η Biohellenika υποστηρίζει κλινικές μελέτες που στοχεύουν σε θεραπευτικές χρήσεις των βλαστοκυττάρων. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

 • Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση (Πνευμονολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)
 • Αυτισμός (Metropolitan Hospital  Αθηνών)
 • Καρδιακή ανεπάρκεια (Καρδιοχειρουργική κλινική Ιατρικής  Σχολής ΑΠΘ)

Πατέντες της Biohellenika αποτελούν

 1. Μέτρηση της οξειδωτικής και αντιοξειδωτικής ισορροπίας στα υγρά του σώματος (07733812) ΙΡΟ
 2. Σύστημα αποθήκευσης βλαστοκυττάρων, κατάλληλο για τμηματική απόψυξη του κάθε μοσχεύματος. (20100100290)GR
 3. Αναγέννηση του πολφού των δοντιών με χρήση βλαστικών κυττάρων λιπώδους ιστού, περιφερικού αίματος, αιμοπεταλίων και ινικής (20100100582)GR
 4. Μέθοδος  συλλογής του αίματος του πλακούντα, εμπλουτισμένου σε αιμοποιητικά και μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα (20100100605)GR
 5. Μέθοδος απομόνωσης μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου (20100100609)GR

H Biohellenika διαθέτει στην Ελλάδα δύο εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, ένα στην Αθήνα  και ένα στη Θεσσαλονίκη καθώς και δύο χώρους φύλαξης εντός των εργαστηρίων της. Είναι μια από τις πιο προεξέχουσες εταιρείες στην Ελλάδα,  με μερίδιο αγοράς πάνω από 50% και  μια από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη έχοντας φυλάξει πάνω από 30.000 δείγματα. Είναι η μόνη Ελληνική Εταιρεία  και μια από τις λίγες της Ευρώπης που  έχουν  αποστείλει μοσχεύματα σε Αιματολογική κλινική των ΗΠΑ όπου και χορηγήθηκαν με επιτυχία σε παιδιά που έπασχαν από εγκεφαλική παράλυση, στα πλαίσια μιας μεγάλης διεθνούς κλινικής μελέτης.  Μέχρι σήμερα η Biohellenika έχει υποστηρίξει πάνω από 641 αυτόλογες θεραπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Biohellenika έχει αναπτύξει δική της τεχνολογία για τη φύλαξη βλαστικών κυττάρων που συλλέγονται από το αίμα του ομφαλίου λώρου, τη γέλη του Wharton και τον πλακούντα κατά τη γέννηση, τον οδοντικό πολφό και το περιοδόντιο, το μυελό των οστών και το λιπώδη ιστό.

Το σύστημα ποιότητας της Biohellenika βασίζεται στις απαιτούμενες προϋποθέσεις της ΑΑΒΒ και του FACT όπως επίσης και των ISO 9001, ISO 15189, ISO 13485, ISO 14644, ISO 27001. Το σύστημα ποιότητας περιλαμβάνει επίσης σύστημα CRM και ιχνηλασιμότητας βασισμένο σε γραμμικό και αριθμητικό κώδικα (ISBT 128), είναι πλήρως μηχανογραφημένο και σχεδιασμένο ώστε να είναι εύκολα μεταβιβάσιμο σε νέα θυγατρικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια της Biohellenika και οι χώροι φύλαξης πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή ένωση (οδηγία της επιτροπής/commission directive 2006/17/EC).

Η Βiohellenika έχει διαπιστευτεί από την Αμερικανική Ένωση Τραπεζών Αίματος (American Association of Blood Banks - Σεπτέμβριος 2010). Επίσης είναι διαπιστευμένη κατά ISO 15189:2007 από το Εθνικό Σύστημα Διαπιστεύσεων με το έγγραφο με αριθμό Νο 410, 8/2/2008 για τους ποιοτικούς ελέγχους του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

Η Βiohellenika έχει πιστοποιήσει  πρωτοποριακό σύστημα φύλαξης των βλαστοκυττάρων κατά ISO 13485, το οποίο δίνει τη δυνατότητα τμηματικών αποψύξεων, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς σε αριθμό βλαστοκυττάρων.

Η λειτουργία των καθαρών δωματίων είναι πιστοποιημένη κατά ISO 14644.

H Βiohellenika είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 για την επεξεργασία, τον ποιοτικό έλεγχο και τη φύλαξη αυτόλογων κυτταρικών συστημάτων (αιμοποιητικά αυτομοσχεύματα από το αίμα του ομφαλίου λώρου και του πλακούντα και μεσεγχυματικά βλαστοκυττάρα από τον οδοντικό πολφό των νεογιλών δοντιών και τους τρίτους γομφίους, το λιπώδη ιστό και τη γέλη του Wharton) από το Lloyd’s Register Quality Assurance International Accreditation Group. 

Τα εργαστήρια της Biohellenika λειτουργούν 24 ώρες το 24 ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο και παρέχουν πρότυπες συνθήκες επεξεργασίας και φύλαξης βλαστικών κυττάρων. Τα κεντρικά εργαστήρια εκτείνονται σε χώρο 2700m2 και βρίσκονται στην έδρα της εταιρείας στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 65 στην ανατολική έξοδο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του αεροδρομίου, στο κτήριο επαγγελματικής χρήσης ZEDA.

Τα εργαστήρια της Αθήνας λειτουργούν σε ανεξάρτητο κτήριο (800m2)  και υποστηρίζονται από γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, σταθεροποιητή τάσης, σύστημα παρακολούθησης με κάμερα και εικοσιτετράωρη καταγραφή της πυκνότητας των μικροσωματιδίων του αέρα στα καθαρά δωμάτια, της θερμοκρασίας και της στάθμης της δεξαμενής υγρού αζώτου.

Τα εργαστήρια ποιοτικού έλεγχου της Biohellenika είναι πλήρως εξοπλισμένα ώστε όλες οι απαραίτητες εξετάσεις-μικροβιολογικές, ιολογικές και κυτταρομετρία ροής να γίνονται εντός της εταιρείας.

H τήρηση των προσωπικών δεδομένων υπόκειται στο άρθρο 7 του Νόμου 2472/1997, (Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), για τον οποίο η εταιρία φέρει σχετική άδεια.

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed - ACheckerβαφη αυτοκινητου