espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα



ΤΑ ΑΥΤΟΛΟΓΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ

Τα παιδιά στους πρώτους 18 μήνες της ζωής τους καταγράφουν τους ήχους που ακούνε και προετοιμάζονται για να μιλήσουν. Προβλήματα ακοής  στους  μήνες αυτούς της ζωής τους έχουν σαν επακόλουθο καθυστέρηση ή διαταραχές  στην ομιλία. Η απώλεια της ακοής οφείλεται είτε σε κληρονομούμενη γονιδιακή βλάβη είτε σε προσβολή του οργάνου της ακοής από ιογενείς και  μικροβιακές λοιμώξεις.  Οι κληρονομικές βλάβες της ακοής διορθώνονται σε πολύ μικρή ηλικία με κοχλιακά εμφυτεύματα και έτσι δεν διαταράσσεται η ομιλία των παιδιών. Πολλοί ιοί και μικρόβια προσβάλλουν  νεογνά,  βρέφη και παιδιά ακόμα και   ενδομήτρια και έτσι τα παιδιά γεννιούνται με προβλήματα κώφωσης ή βαρηκοΐας και  επακόλουθες διαταραχές του λόγου. Μέχρι σήμερα και στα παιδιά αυτά τοποθετούνταν κοχλιακά εμφυτεύματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία. Τα τελευταία  χρόνια αναφέρεται συχνά η αυτόλογη χρήση του ομφαλοπλακουντιακού αίματος στη θεραπεία της επίκτητης απώλειας της ακοής, η οποία είναι αποτέλεσμα λοίμωξης.

Έτσι παιδιά τα οποία διαθέτουν το δικό τους ομφαλοπλακουντιακό αίμα και γεννήθηκαν με μη κληρονομικής αιτίας απώλεια της ακοής ή την απέκτησαν αργότερα λόγω προσβολής από τον μεγαλοκυτταρικό ιό, το τοξόπλασμα, την ανεμοβλογιά και την μικροβιακή μηνιγγίτιδα ή υπέστησαν περιγεννητική υποξία  μετέχουν δύο  κλινικές μελέτες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τα δικά τους βλαστοκύτταρα.

Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα χορηγήθηκε προ τριμήνου σε δύο παιδιά με επίκτητη κώφωση και οι γονείς αναφέρουν  στροφή και συγκέντρωση της προσοχής  του παιδιού στο σημείο που προέρχεται ο ήχος,  ενώ μέχρι τότε τα παιδιά αντιδρούσαν με έκπληξη έως φόβο σε περίπτωση που έντονος ήχος υπέπιπτε στην αντίληψή τους.

Στα  παιδιά θα γίνει ακουόγραμμα μετά  από εξάμηνο ενώ στην  μελέτη θα προστεθούν και νέα παιδιά που διαθέτουν τα δικά τους βλαστοκύτταρα.

Ακόμα μια ασφαλής , αυτόλογη  χρήση των βλαστοκυττάρων του πλακούντα προστίθεται  στις δυνατότητες που δίνει η οικογενειακή φύλαξη των βλαστοκυττάρων του πλακούντα.

 

Κ ΚΟΛΙΑΚΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed