βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746

Πλεονεκτήματα της Biohellenika

Οι καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρονται είναι όλες επιστημονικά τεκμηριωμένες και απορρέουν από τη μακρόχρονη εμπειρία των ιδρυτών της, κατατάσσοντας την έτσι ως την πλέον αξιόπιστη εταιρεία στην επεξεργασία και φύλαξη βλαστοκυττάρων. Οι υπηρεσίες της Biohellenika λειτουργούν αυτόνομα 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες φύλαξης των βλαστικών κυττάρων. Η απόφαση για τη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων αποτελεί απόφαση ζωής για την οικογένεια σας και είναι σημαντικό για σας να επιλέξετε τις καλύτερες υπηρεσίες που σας παρέχονται.

Πολιτική και στόχος της Biohellenika είναι η μέγιστη εξασφάλιση του πελάτη. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, αναβαθμίζουμε συνεχώς τις παροχές της εταιρείας προσφέροντάς σας μοναδικά πλεονεκτήματα επιλέγοντας τη Biohellenika για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων.

Σας προσφέρουμε την ασφάλεια της διεθνούς αναγνώρισης των εργαστηρίων, τη γνώση και την εμπειρία των επιτυχημένων θεραπευτικών χορηγήσεων σε ασθενείς.

 

 1. Σας εξασφαλίζουμε έως και Διπλάσιο Αριθμό Βλαστοκυττάρων με τη δημοσιευμένη και βραβευμένη μέθοδο της Αποστράγγισης του Πλακούντα. Η Biohellenika είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει την τεχνογνωσία και εργαστηριακή υποδομή για την ειδική επεξεργασία του πλακούντα.
 2. Απομόνωση Βλαστοκυττάρων από ΟΛΟ το μήκος του Ομφαλίου Λώρου (ουσία Wharton). Η Biohellenika με δική της μέθοδο, δημοσιευμένη σε διεθνή περιοδικά, απομονώνει τα μεσεγχυματικά κύτταρα από όλο το μήκος του ομφαλίου λώρου, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό αριθμό, ώστε μελλοντικά να μη χρειαστεί κυτταρικός πολλαπλασιασμός. Αυτό αποτελεί σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα για τους γονείς, αλλά και για την ποιότητα των κυττάρων. Η Biohellenika εφιστά την προσοχή των γονέων ως προς τους τρόπους κρυοσυντήρησης των μεσεγχυματικών κυττάρων, δεδομένου οτι πολλές εταιρείες  κρυοσυντηρούν κομμάτια ομφαλίου λώρου, χωρίς προηγούμενο διαχωρισμό των βλαστοκυττάρων. Σήμερα δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος κρυοσυντήρησης ιστού, αλλά μόνο κυττάρων και η κρυοσυντήρηση ιστού δεν εξασφαλίζει τελικά την απομόνωση των βλαστοκυττάρων. 
 3. Φύλαξη χωρίς Ημερομηνία Λήξης. Η ειδική μέθοδος κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων που ακολουθεί η Biohellenika ως Μοναδικό, Πολύτιμο και Αναντικατάστατο βιολογικό υλικό εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συνόλου των βλαστοκυττάρων μετά την απόψυξη.
 4. Δυνατότητα Πολλαπλών Χρήσεων. Η Biohellenika είναι η μοναδική εταιρεία του κλάδου της που έχει πιστοποιήσει παγκοσμίως το σύστημα αποθήκευσης των βλαστοκυττάρων για πολλαπλές ασφαλείς μελλοντικές χρήσεις για όλη τη ζωή του παιδιού.
 5. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας. Η Biohellenika έχει διαπιστευτεί από το διεθνή οργανισμό ΑΑΒΒ (American Association of Blood Banks) και αυτό της δίνει τη δυνατότητα τα δείγματά της  να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ακόμα, η Biohellenika είναι η πρώτη εταιρεία που έχει λάβει Πιστοποιητικό Διαπίστευσης Αρ. 410 8/2/2008 από τον αρμόδιο κρατικό φορέα, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το Ν.3066/2002, για τα ιατρικά εργαστήρια, τους αιματολογικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους του ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Η Biohellenika είναι πιστοποιημένη κατά  ISO 9001:2015 από το διεθνή φορέα Quality for Leaders για την επεξεργασία, τον ποιοτικό έλεγχο και την κρυοσυντήρηση αυτόλογων κυτταρικών πληθυσμών (αυτομοσχεύματα από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, εμβρυικό ιστό ομφαλίου λώρου,  οδοντικό πολφό και λιπώδη ιστό). Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 13485:2003 για το σύστημα της κρυοσυντήρησης των βλαστοκυττάρων, το οποίο και αποτελεί διεθνώς κατοχυρωμένη πατέντα της Biohellenika.
 6. Λειτουργία των Καθαρών Δωματίων (Clean Rooms): Τα καθαρά δωμάτια λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες GMP, έχουν πιστοποιηθεί με το “Qualification of the Clean Rooms” σύμφωνα με τα πρότυπα BSR Ingenieur – Buro, κατά ISO 14644-5 και είναι ειδικά σχεδιασμένα για την επεξεργασία και κρυοσυντήρηση βλαστικών κυττάρων.
 7. Ιατρικός Εξοπλισμός: Τα ιατρικά εργαστήρια είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τα κριτήρια GMP. Βάση των κανόνων λειτουργίας, όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός προορίζονται αποκλειστικά για ανθρώπινη χρήση (CE, IVD)
 8.  Έχει προταθεί  από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για αδειοδότηση στο Υπουργείο Υγείας, με το υπ αριθμ 1725/07/04/2015, έγγραφο του ΕΟΜ .
 9.  Η Biohellenika συνεργάζεται αμοιβαία με την τράπεζα βλαστοκυττάρων Biovault Family, Plymouth International Medical & Technology Park, η οποία βρίσκεται στην Αγγλία και την τράπεζα Euromedics στο Βουκουρέστι για τη συνέχιση της φύλαξης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή  διακοπής  της λειτουργίας της αντίστοιχα, σύμφωνα με το άρθρο 54, ν.3984/2011.
 10. Άμεση πρόσβαση: Η φύλαξη γίνεται αποκλειστικά σε ελληνικό έδαφος εξασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταφορά του δείγματος. Η άμεση μεταφορά στο εργαστήριο εξασφαλίζει τη μέγιστη βιωσιμότητα των βλαστοκυττάρων.
 11. Εξειδικευμένο Προσωπικό: Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από γιατρούς Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και εξειδικευμένους επιστήμονες με διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους και πολυετή εμπειρία στην κρυοσυντήρηση κυτταρικών σειρών.
 12. Δικαίωμα Επιλογής: Ενημέρωση των γονέων για τους δυο τρόπους φύλαξης των βλαστικών κυττάρων (ένας ή δύο κρυοασκοί ή περισσότερα κρυοφιαλίδια).
 13. Κόστος: Γνωρίζοντας ότι η εξασφάλιση των παιδιών μας, δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων, προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  σε ευνοϊκούς οικονομικούς όρους και διευκολύνσεις αποπληρωμής του συνολικού κόστους.
 14. Διασφάλιση της φύλαξης για 20 χρόνια μέσω  σύμβασης με αδειοδοτημένη τράπεζα, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας
 15. H τήρηση των προσωπικών δεδομένων υπόκειται στο άρθρο 7 του Νόμου 2472/1997 (Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), για τον οποίο η εταιρία φέρει σχετική άδεια.

Η συλλογή και η φύλαξη των βλαστικών κυττάρων αποτελεί μοναδικό όπλο στη ζωή του παιδιού και της οικογένειάς σας για τη διαφύλαξη της υγείας σας. Η Biohellenika είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία φύλαξης βλαστικών κυττάρων που λειτουργεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό προσφέροντας εύκολη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Αποτελεί την πρώτη επιλογή των γονέων στη φύλαξη βλαστικών κυττάρων αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που την χαρακτηρίζει. Το επιστημονικό έργο που έχει παρουσιάσει είναι αναγνωρισμένο στο διεθνή χώρο, έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και έχει λάβει βραβεύσεις για τις μεθόδους που ακολουθεί. Η Biohellenika στεγάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη ειδικά σχεδιασμένες για την επεξεργασία και κρυοσυντήρηση βλαστικών κυττάρων.

Εφαρμόζεται  κλειστό πρωτόκολλο επεξεργασίας κατά το οποίο αφαιρούνται σχεδόν όλα τα  ερυθρά αιμοσφαίρια και διατηρούνται όλα τα εμπύρηνα κύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται στη Βιohellenika για το διαχωρισμό των βλαστικών κυττάρων έχει δημοσιευτεί από την επιστημονική της ομάδα στο περιοδικό Cytotherapy (2007) Vol 9, N. 7, 654-659. Το περιοδικό εκδίδεται από την International Society for Cellular Therapy και αποτελεί επίσημο όργανό της. Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα τα βλαστοκύτταρα να χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις κακοήθων ασθενειών και από άλλα μέλη της οικογένειας ακόμα και εάν   έχουν διαφορετική ομάδα αίματος. 

Οι μεγαλύτερες τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων του εξωτερικού και μεμονωμένοι επιστήμονες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό βιωσιμότητας και ανάκτησης του συνόλου των βλαστικών κυττάρων μετά από τη διαδικασία του διαχωρισμού που ακολουθείται με το πρωτόκολλο αυτό.

Τα δείγματα έχουν έναν και μοναδικό κωδικό αριθμό με τον οποίο και ταυτοποιούνται σύμφωνα με το διεθνές σύστημα ιχνηλασιμότητας ISBT 128.  Κάθε δείγμα βλαστικών κυττάρων μοιράζεται και ένα μέρος φυλάσσεται στα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο στα εργαστήρια στην Αθήνα,  για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και ταχείας παράδοσης στις περιπτώσεις που τα κύτταρα ζητηθούν για χρήση.

Οι στείροι θετικής πίεσης θάλαμοι και οι υπερσύγχρονοι θάλαμοι νηματικής ροής που λειτουργούν εντός αυτών ελέγχονται καθημερινά με καταμετρητές σωματιδίων και μικροβίων.

Εφαρμόζεται πλήρης ποιοτικός έλεγχος με σύγχρονη κυτταρομετρία ροής (Beckman coulter και Becton Dickinson) σύμφωνα με διεθνώς εγκεκριμένα κλινικά πρωτόκολλα, το πλέον ευαίσθητο σύστημα βακτηριολογικού ελέγχου καλλιεργειών αίματος (Bactec και BioMerieux), έλεγχος ανάπτυξης αιμοποιητικών αποικιών, και ιολογικός έλεγχος με το υπερσύγxρονο πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύστημα Medicon και  το σύστημα RT-PCR (Rotor gene 6000). Ο ιολογικός έλεγχος εκδίδεται εντός 5 ημερών από την παραλαβή του δείγματος, δεν επαναλαμβάνεται στο εξάμηνο  και οι πρόσφατες εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου της μητέρας λαμβάνονται υπόψη στα πλαίσια του ιατρικού ιστορικού για την προστασία των μελών του εργαστηρίου από ατυχήματα (τσίμπημα βελόνης) κατά την επεξεργασία. Ο άμεσος τρόπος της εξέτασης έχει μεγάλη σημασία για μητέρες φορείς ιών, οι οποίες άμεσα πληροφορούνται εάν έχει περάσει ο ιός στο έμβρυο και ρυθμίζουν τη θεραπεία τους ή το θηλασμό.

Τα δείγματα που φυλάσσονται θεωρούνται ιδιοκτησία του παιδιού και υπόκεινται στους νόμους που προστατεύουν την ιδιοκτησία.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό της Biohellenika έγινε για να κατοχυρώνει εσάς και το παιδί σας. Για το λόγο αυτό η εταιρεία δεν απαιτεί την υπογραφή του πριν από την ολοκλήρωση της υπηρεσίας και την έκδοση ιατρικού πορίσματος.

Η εταιρεία χορηγεί ιατρικό πόρισμα ποιοτικού ελέγχου με  μοναδικό κωδικό αριθμό, καθώς και τις θέσεις φύλαξης του δείγματος.

Η εταιρεία μας δεν ταυτοποιεί τα μοσχεύματα σε τύπους ιστοσυμβατότητος. Εάν και όταν αυτό ζητηθεί από τους γονείς, η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει με εξετάσεις αίματος που θα ληφθεί από το παιδί και τον υποψήφιο λήπτη.