βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746
Biohellenika - Νέα 2013

Η επανάσταση στην λιπογλυπτική γίνεται με βλαστοκύτταρα!

Δρ Άρης Στεροδήμας: Ο μοναδικός Έλληνας εισηγητής στο παγκόσμιο MasterClass Λιπογλυπτικής στη Γενεύη, μιλάει στο Queen.gr!

Η επανάσταση στην λιπογλυπτική γίνεται με βλαστοκύτταρα!

Συναντήσαμε τον διακεκριμένο Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Άρη Στεροδήμα λίγο πριν την ομιλία του στο κορυφαίο MasterClass στη Γενεύη και μας μίλησε για το μέλλον της δημοφιλέστερης αισθητικής επέμβασης παγκοσμίως!

Είστε ο μοναδικός Έλληνας Πλαστικός Χειρουργός που θα συμμετάσχει ως εισηγητής στο MasterClass πάνω στην Λιπογλυπτική στη Γενεύη, που διοργανώνεται από την CuttingAgeAcademy- πείτε μας μερικά πράγματα για τη συγκεκριμένη Ακαδημία.
Η Cutting Age Academy με έδρα το Λονδίνο, αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες της Πλαστικής Χειρουργικής από όλο το κόσμο και έχει ως στόχο την εκπαίδευση κυρίως Πλαστικών Χεριουργών σε ότι πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό υπάρχει στη Πλαστική Χειρουργική σήμερα.Οι εισηγητές των Master Class επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση, το συγγραφικό τους έργο και τη διεθνή τους παρουσία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι επίσημος εισηγητής στο MasterClass της λιπογλυπτικής στη Γενεύη μαζί με καταξιωμένους παγκόσμιας εμβέλειας συναδέλφους μου προεξέχωντος του πάτερα της λιποανναρόφησης, του Δρ. Yves Gerard Illouz.

Ποια θέματα θα αναλύσετε στο MasterClass;

Στην κεντρική μου ομιλία θα παρουσιάσω την τεχνική του Stromal Enriched Lipograft® , και θα την εφαρμόσει σε δυο Ελβετούς ασθενείς.Η πρώτη ασθενής, θα υποβληθεί σε face lifting συνδυαζώμενο με μεταφορά λίπους εμπλουτισμένου σε βλαστοκύτταρα με τη τεχνική του Stromal Enriched Lipograft® για τη διόρθωση της χαλάρωσης και την τρισδιάστατη αναδόμηση του περιγράμματος του προσώπου της. Η δεύτερη ασθενής, θα υποβληθεί σε αυξητική στήθους χωρίς τη χρήση σηλικονούχων ενθεμάτων αλλά μόνο με μεταφορά λίπους εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα με τη τεχνική του Stromal Enriched Lipograft®.

Ποιες είναι οι νέες τεχνικές που θα παρουσιάσετε και ποια αισθητικά ζητήματα λύνουν;

Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® που έχει περιγραφεί και δημοσιευτεί από την επιστημονική ομάδα μου στο έγκριτο περιοδικό της Αμερικάνικης Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών, πετυχαίνει τον εμπλουτισμό του λίπους με την αναγκαία ποσότητα σε βλαστοκύτταρα, έτσι ώστε να επιτυγχάνει υψηλά ποσοστά επιβίωσης του μεταμοσχευμένου λίπους. Η µοναδικότητα της χρήσης των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού έγκειται στο ότι χρησιμοποιούμε υλικό από τον ίδιο τον οργανισµό µας, το οποίο δεν πρόκειται να απορριφθεί ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Σήμερα η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® χρησιμοποιείται για την αυξητική των μαστών, την αυξητική των γλουτών,στην αποκατάσταση του όγκου στις ρινοχειλικές αύλακες, στα ζυγωματικά, στα χείλη και στις ράχες των χεριών. Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® έχει το πλεονέκτημα ότι στη πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί να αποφευχθεί η εισαγωγή ξένου σώματος στον οργανισμό μας όπως ενθεμάτων σηλικόνης στο στήθος και ενέσιμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο».

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το επόμενο βήμα στη Λιπογλυπτική; Υπάρχει κάποια τάση που διαφαίνεται στο εξωτερικό και βλέπετε πως σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα;

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε λιπαναρρόφηση, ζητούσαν από το γιατρό τους να χρησιμοποιήσει το λίπος τους για την ανανέωση του δέρματος και την αναπλήρωση του χαμένου όγκου του προσώπου και του σώματος. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών, μετά τη πάροδο 6 μηνών από την αρχική επέμβαση, επισκέπτωνταν το πλαστικό χειρουργό τους για να ζητήσουν μια συμπληρωματική συνεδρία (εκ νέου λιποαναρρόφηση και μεταμόσχευση λίπους). Σύμφωνα με δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες η επιβίωση του μεταμοσχευμένου λίπους με τη κλασσική λιπογλυπτική είναι 20-30% και αυτό οφείλεται στο ότι το μεταμοσχευμένο λίπος είναι φτωχό σε βλαστοκύτταρα. Η διαπίστωση αυτή αποτέλεσε τη βάση για να επινοήσω την τεχνική Stromal Enriched Lipograft®, όπου το φτωχό σε βλαστοκύτταρα λίπος μετατρέπεται σε εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα λίπος επιτυγχάνοντας ποσοστά επιβίωσης και διατήρησης του μεταφερόμενου λίπους άνω του 90%. Είναι από τις λίγες φορές που ομάδα Έλληνα Πλαστικού χειρουργού εξελίσσει και διαμορφώνει το μέλλον της δημοφιλέστερης αισθητικής επέμβασης παγκοσμίως. Η τεχνική Stromal Enriched Lipograft® έχει βρεί θερμούς υποστηρικτές στα μεγαλύτερα κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής του κόσμου όπου εφαρμόζεται τα τελυταία 5 χρόνια και φυσικά και στη χώρα μας.

Ως ένας από τους πλέος καταξιωμένους ειδικούς στην Πλαστική Χειρουργική, σε παγκόσμια κλίμακα, τι πιστεύετε τελικά πως κάνει μια γυναίκα γοητευτική; Μπορεί το κυνήγι της ομορφιάς από την πλευρά μας, να κρύβει παγίδες;

Η πεμπτουσία της ομορφιάς περιλαμβάνει 3 θεμελιώδη χαρακτηριστικά: την αναλογία, τη συμμετρία και την ισορροπία.Η ισορροπία και η αναλογία κάθε προσώπου εξαρτάται από το συνδυασμό των επιμέρους χαρακτηριστικών του, όπως το σχήμα της μύτης, η ανατομία των ζυγωματικών, η μορφωλογία των χειλιών, το περίγραμμα του προσώπου.Κάποιες φόρες η αισθητική βελτίωση μιας μύτης μπορεί να αποβεί μια λανθασμένη αισθητική παρέμβαση. Σύμφωνα με το σχήμα του κάθε προσώπου, μια λεπτή μύτη μπορεί να αλλάξει την συμμετρία του προσώπου, δημιουργώντας την αίσθηση ότι η απόσταση των ματιών είναι μικρότερη του φυσιολογικού. Τα διάσημα σαρκώδη χείλη της Angelina Jolie,είναι το αποτέλεσμα μιας αρμονικής συνύπαρξης με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Στο πρόσωπο κάποιας άλλης γυναίκας, θα μπορούσε, και τις περισσοτέρες φόρες είναι, μια αισθητική παραφωνία.Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για το σώμα μιας γυναίκας.Πολλές φορές δέχομαι επισκέψεις ασθενών που επιζητούν την επαναφορά της αναλογίας, της συμμετρίας και της ισορροπίας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις αυξητικής στήθους ή γλουτών που έχουν πραγματοποιήσει σε άλλες κλινικές. Το κλειδί της επιτυχίας μιας αισθητικής επέμβασης βρίσκεται στην αποφυγή υπερβολικών αλλαγών στο πρόσωπο και στο σώμα.Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με παρεμβάσεις που τείνουν να παράγουν παρόμοια αισθητικά αποτελέσματα. Σε πρόσφατη συνέντευξη μου σε Αμερικανό δημοσιογράφο στα περιθώρια συνεδρίου στο Μονακό, δήλωσα ότι εμείς, οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούμε να βοηθήσουμε μια γυναίκα με τις αισθητικές παρεμβάσεις μας να ανανεώσει την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά εάν η ίδια δεν αισθάνεται νέα μέσα της, τότε είναι πολύ δύσκολο να εισπράξει τα οφέλη των αισθητικών παρεμβάσεων μας.


Πηγή: http://www.queen.gr/OMORFIA/BEAUTY-NEWS/item/82605-dr-aris-sterodimas-o-monadikos-ellinas-eisigitis-sto-pagkosmio-masterclass-lipoglyptikis-sti-geyneyi-milaei-sto-queengr#ixzz2gM7YIkVm