espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα



Τι πρέπει να γνωρίζει η οικογένεια για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων  του τοκετού με βάση τον ισχύοντα νόμο

  • Όλες οι τράπεζες βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, δημόσιες και ιδιωτικές, πρέπει να λειτουργούν με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές που πιστοποιούν οι οργανισμοί ΑΑΒΒ και FACT,  να ελέγχονται και να αδειοδοτούνται. Οι τράπεζες που δεν πληρούν τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές θα πρέπει να εναρμονιστούν με αυτές και να λάβουν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
  • Ο φορέας αδειοδότησης και ελέγχου των τραπεζών είναι ανεξάρτητη αρχή, η οποία κρίνει αντικειμενικά την τήρηση των προδιαγραφών κατά ΑΑΒΒ  ή FACT.
  • Οι μητέρες ενημερώνονται έγκαιρα από το γυναικολόγο τους ή από γιατρό της επιλογής τους για την υπηρεσία της φύλαξης των βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τον πλακούντα και τον ιστό του ομφαλίου λώρου.
  • Η ενημέρωση της οικογένειας αφορά στα πιο πρόσφατα δεδομένα της επιστήμης σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του ομφαλοπλακουντιακού αίματος για θεραπευτικούς σκοπούς με βάση το ιατρικό τους ιστορικό, τα αναμενόμενα οφέλη της αυτόλογης χρήσης σε αντιδιαστολή με τα οφέλη της αλλογενούς.
  • Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα να φυλάξει τα βλαστοκύτταρα του παιδιού της  σε μια ιδιωτική τράπεζα για αυτόλογη ή  αλλογενή χρήση στα μέλη της ή να τα δωρίσει σε μια δημόσια τράπεζα μόνο για αλλογενή χρήση προς ξένους.
  • Στην οικογενειακή φύλαξη τα βλαστοκύτταρα ανήκουν αποκλειστικά στην οικογένεια και χρησιμοποιούνται από το ίδιο το παιδί και τα ιστοσυμβατά μέλη της για τη θεραπεία κακοήθων και κληρονομικών ασθενειών του αίματος και αποκλειστικά από το ίδιο το παιδί για τη θεραπεία ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανάπλαση οργάνων.
  • Στη δημόσια τράπεζα τα βλαστοκύτταρα δεν ανήκουν στην οικογένεια, φυλάσσονται ανώνυμα και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία κακοήθων και κληρονομικών ασθενειών του αίματος μόνο, σε ιστοσυμβατούς ασθενείς με υψηλό ποσοστό απόρριψης του ξένου μοσχεύματος στα πέντε έτη, έως 50%.
  • Η επιβίωση των ασθενών που πήραν μόσχευμα μέσα από την οικογένεια είναι οκταπλάσια σε σχέση με τη λήψη από δημόσια τράπεζα.
  • Στη δημόσια τράπεζα απευθύνεται η οικογένεια όταν δεν υπάρχουν δικά της αποθηκευμένα βλαστοκύτταρα και όταν η ιστοσυμβατότητα μεταξύ των μελών είναι χαμηλή.
  • Στη δημόσια τράπεζα ο ασθενής προπληρώνει ένα σημαντικό ποσό από 25.000 – 30.000 ευρώ για την ανεύρεση και χορήγηση ενός ιστοσυμβατού μοσχεύματος, το οποίο στη συνέχεια υποβάλλει στο ασφαλιστικό του ταμείο για να λάβει επιστροφή.

Τα  βλαστικά κύτταρα είναι ένα πολύτιμο βιολογικό υλικό που δεν πρέπει να καταλήγει στα απόβλητα των νοσοκομείων. Τα βλαστοκύτταρα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2011 ο νομπελίστας James Watson στην Αθήνα.


Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed