espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας επιτρέπει τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων μόνο σε τράπεζες βλαστοκυττάρων που έχουν άδεια λειτουργίας 

Στις 22/3/2023 εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας  εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. Γ2γ/ΓΠ 4198 η οποία επιτρέπει την παράδοση  των βλαστοκυττάρων του πλακούντα που συλλέγονται στα Μαιευτήρια ΜΟΝΟ σε αδειοδοτημένες τράπεζες βλαστοκυττάρων. Έχει επίσης δώσει κατάλογο με τις αδειοδοτημένες τράπεζες.  

Σε όλους τους γονείς που μας έχουν επιλέξει για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους από την πρώτη επικοινωνία έχουμε στείλει την άδεια λειτουργίας της Biohellenika. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006, το 2008 ήταν η  πρώτη εταιρεία που έλαβε την εθνική διαπίστευση, η πρώτη εταιρεία που έλαβε το 2009 άδεια λειτουργίας και η πρώτη εταιρεία που έλαβε διεθνή διαπίστευση το 2010.  Θεωρούμε τη νομιμότητα και την ποιότητα τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψη  ο γονέας προκειμένου να επιλέξει τη σωστή τράπεζα φύλαξης των βλαστοκυττάρων του παιδιού του.

 Στην Biohellenika έχουμε συντάξει ένα έντυπο  το οποίο οι γονείς θα παραδίδουν στο Μαιευτήριο με την εισαγωγή τους για τον τοκετό και η εταιρεία έχει δώσει στα Μαιευτήρια λίστα με εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους οι οποίοι και θα παραλαμβάνουν τα βλαστοκύτταρα από τα μαιευτήρια.

Μετά την παραλαβή των βλαστοκυττάρων από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο  η εταιρεία παραδίδει στους γονείς διπλότυπη απόδειξη παραλαβής με τα στοιχεία  της εταιρείας, του υπαλλήλου και του γονέα.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφαλής διακίνηση των βλαστοκυττάρων, η παράδοση τους σε αδειοδοτημένη τράπεζα και αποτρέπεται η παράνομη διακίνηση τους. Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια οτι στη χώρα μας δραστηριοποιούνταν παράνομα εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες δεν είχαν άδεια λειτουργίας και οι οποίες μετέφεραν  παράνομα τα βλαστοκύτταρα σε χώρες και εργαστήρια του εξωτερικού, των οποίων η διεύθυνση δεν είναι γνωστή.   

 

 

 

 

Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed