espa

Χρήσιμα εργαλεία

Σεμινάρια Γονέων

Επενδύουμε στη ζωή

Συμβουλευτική Ιατρική

Υποστήριξη σε κάθε σας βήμα

 

Υπολογισμός ημερομηνίας τοκετού

Βρείτε την πιθανή ημερομηνία τοκετού

 

Τι πρέπει να γνωρίζω

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Ενημερωτικό Υλικό

Μάθετε για τις χρήσεις των βλαστοκυττάρων

 

Κλείστε ραντεβού εδώ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα βλαστοκύτταρα



ΤΑ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ  ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ

450.000 άτομα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υφίστανται εγκαύματα είτε σε πεδία μαχών, είτε σε ατυχήματα. Πολλοί ασθενείς πάσχουν από διαβητικά έλκη και κατακλίσεις, καταστάσεις οι οποίες αυξάνουν τη νοσηρότητα και χρήζουν μακροχρόνιας νοσηλείας. Οι ασθενείς με βαθιά και εκτεταμένα δερματικά τραύματα υποβάλλονται σε μεταμόσχευση δέρματος, μια διαδικασία υψηλού κόστους  και αμφίβολου πραγματικού  και αισθητικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία επούλωσης των εγκαυμάτων είναι μακρά και εξαρτάται από το βάθος της βλάβης. Σήμερα ως πλέον αποτελεσματική θεραπεία θεωρείται η χρήση των  μεσεγχυματικών  βλαστοκυττάρων  τα οποία λαμβάνονται από τον μυελό των οστών, τον ιστό του ομφαλίου λώρου και το λίπος. Το λίπος θεωρείται η πλουσιότερη πηγή λήψης βλαστοκυττάρων, τα οποία δεν χρειάζονται πολλαπλασιασμό, αποθηκεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και χορηγούνται σε επαναλαμβανόμενες θεραπείες ανάλογα με το μέγεθος και την εξέλιξη του τραύματος.

Τα βλαστοκύτταρα τοποθετούνται στο  βάθος του τραύματος κάτω από άσηπτες συνθήκες μέσα σε αυτόλογα ικριώματα τα οποία δημιουργούνται από το πλάσμα του ασθενούς. Η χορήγηση των βλαστοκυττάρων επαναλαμβάνεται για όσο χρόνο απαιτείται για την επούλωση. Τα χορηγούμενα βλαστοκύτταρα αποκαθιστούν το υποδόριο λίπος, την υποδόρια στιβάδα και δημιουργούν μικρά αγγεία τα οποία συντηρούν και αυξάνουν τους νεοδημιουργηθέντες  ιστούς. Το  πλεονέκτημα των κυτταρικών θεραπειών είναι ότι δεν δημιουργούνται συρρικνώσεις και παραμορφώσεις στην περιοχή της βλάβης και η παρουσία των βλαστοκυττάρων αυξάνει την αγγείωση  και βελτιώνει μακροχρόνια την εικόνα της ουλής.  Τα βλαστοκύτταρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν τις τρίχες της περιοχής.


Φύλαξη βλαστοκυττάρων Biohellenika - Αριθμός Μ.Α.Ε.: 60077/062/Β/06/0031 Γ.Ε.ΜΗ: 58882804000 - Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - Pagespeed