βλαστοκύτταρα biohellenika

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

6944677746

Στάδια Λήψης

Στάδια Λήψης

Στάδια λήψης, επεξεργασίας και κρυοσυντήρησης των βλαστικών κυττάρων του πολφού των νεογιλών δοντιών

  1. Οι γονείς προμηθεύεστε το κιτ μεταφοράς του νεογιλού δοντιού από την εταιρεία μας μετά από την αναλυτική ενημέρωση και συμπλήρωση των σχετικών εντύπων.
  2. Διατηρείτε το κιτ μεταφοράς στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 12 – 15 ώρες πριν την εξαγωγή του δοντιού.
  3. Μετά την εξαγωγή ο οδοντίατρος τοποθετεί το νεογιλό δόντι στο φιαλίδιο με το υγρό της κρυοσυντήρησης.
  4. Τοποθετείτε το φιαλίδιο με το νεογιλό δόντι στο κιτ μεταφοράς και το αποστέλλετε άμεσα μετά από συνεννόηση με την εταιρεία.
  5. Στα πιστοποιημένα εργαστήρια της Biohellenika το νεογιλό δόντι επεξεργάζεται με την αφαίρεση του πολφού. Η διαδικασία συνεχίζεται με την απομόνωση και μέτρηση των βλαστικών κυττάρων από τον πολφικό ιστό.

Οι γονείς παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό φύλαξης, το οποίο περιγράφει την ποιοτική και ποσοτική κατάσταση των κυττάρων, συνοδευμένο με τις απαραίτητες εργαστηριακές μετρήσεις.

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Η φύλαξη των βλαστοκυττάρων για λόγους ασφαλείας του δείγματος γίνεται σε δυο διαφορετικά μέρη, στα εργαστήρια της Biohellenika στην Αθήνα και στα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.
  • Η λήψη των βλαστικών κυττάρων από δυο νεογιλά δόντια παρέχει ικανοποιητικό αριθμό βλαστικών κυττάρων για ασφαλή θεραπευτική χρήση.
  • Η αφαίρεση του νεογιλού δοντιού προτείνουμε να γίνεται από τον οδοντίατρο σας και μάλιστα στα αρχικά στάδια κινητικότητας. Νεογιλά δόντια τα οποία έχουν έντονη και παρατεταμένη κινητικότητα μπορεί τελικά να μην περιέχουν βλαστοκύτταρα.
  • Σε περίπτωση απουσίας του οδοντιάτρου σας ή γιατί δεν έχετε προμηθευτεί έγκαιρα το κιτ φύλαξης σας προτείνουμε να τοποθετήσετε το νεογιλό δόντι σε ένα ποτήρι με γάλα (παστεριωμένο) στη συντήρηση του ψυγείου. Επικοινωνήστε άμεσα με την εταιρεία μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο ή ζητήστε το κιτ συλλογής.